Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tweede verdachte Borgerhout opgepakt

Vuilnisman (20) blijft in de cel in onderzoek naar geweld tegen politie

-

Het gerecht heeft een tweede verdachte laten arresteren in het onderzoek naar geweldpleg­ing tegen de politie op de Turnhoutse­baan in Borgerhout. De 20jarige vuilnisman die vorige week werd opgepakt, moet voorlopig in de cel blijven.

De 20-jarige Oulid D.W. moest gisterenmo­rgen voor de raadkamer verschijne­n. De man, een werknemer van de reinigings­dienst van de stad Antwerpen, wordt door het parket gezien als de aanstoker van het geweld tegen twee leden van het ORIDAfiets­team. Die wilden op 1 september een dronken vrouw uit haar auto halen, nadat ze met haar voertuig tegen een afsluiting was gereden. De agenten werden gehinderd, bespuwd en een van hen kreeg een trap in het kruis.

Oulid D.W. ontkent dat hij geweld heeft gebruikt tegen de twee politiemen­sen en spreekt met klem tegen dat hij anderen zou hebben aangezet om dat te doen. Zijn advocaat, Sahil Malik, vroeg de raadkamer dan ook om zijn cliënt vrij te laten uit de voorhechte­nis. “Hij zag dat de agenten hun wapen richtten op een voertuig waarin een vrouw en een kind zaten”, aldus mr. Malik. “Hij heeft de agenten alleen maar aangemaand om het kalm aan te doen. Hij heeft niemand opgehitst om de politie aan te vallen of te bekogelen. Hij ontkent ook dat hij een van de agenten in het kruis heeft getrapt.”

Nieuwe filmopname­n

Het gerecht zou over filmopname­n beschikken waarop te zien is dat Oulid D.W. tekeergaat tegen de politiemen­sen. “Mijn cliënt werd aangehoude­n op basis van die beelden”, aldus Malik. “Maar ik heb die beelden nog niet te zien gekregen. Ik kan dus ook geen tegenspraa­k voeren tegen die beschuldig­ing, waardoor de rechten van verdedigin­g van mijn cliënt worden geschonden.”

De raadkamer had weinig oren naar de argumenten van de verdedigin­g en besliste om de voorhechte­nis van Oulid D.W. met een maand te verlengen.

 ?? FOTO RR ?? De politie wordt belaagd in Borgerhout.
FOTO RR De politie wordt belaagd in Borgerhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium