Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Luchthaven van Deurne beleeft recordzome­r

-

De luchthaven van Deurne heeft in juli en augustus samen 53.548 reizigers verwelkomd. Dat is 22% meer dan vorig jaar en het beste zomerresul­taat ooit.

De maanden juli en augustus waren dit jaar uitzonderl­ijk druk op de luchthaven. “Als je me vorig jaar had verteld dat we deze zomer zoveel reizigers zouden halen, had ik dat niet geloofd”, zegt Marcel Buelens, algemeen directeur van luchthaven­uitbater Egis. “Zeker niet omdat VLM Airlines en Chalair gestopt zijn met te vliegen vanop Deurne. De stijging komt er vooral omdat TUI Fly het zo goed doet. De be- stemmingen van TUI Fly breiden dan ook uit. Vanaf deze winter vliegt de maatschapp­ij twee keer per week van Deurne naar de winterbest­emming Innsbruck in Oostenrijk. Vanaf volgende zomer komt er ook een recht- streekse vlucht van Deurne naar Toscane in Italië.”

Oplossing in zicht voor Londen

Buelens zegt wel dat het aantal passagiers over het hele jaar iets lager zal liggen dan vorig jaar. “Dat komt door de aanslagen van vorig jaar in Brussel. We hebben vorig voorjaar veel extra passagiers opgevangen.”

“Maar volgend jaar wil ik sowieso afkloppen op 300.000 passa- giers. En over enkele jaren moeten dat er 400.000 zijn.”

Er lijkt ook een oplossing in zicht voor de vluchten van Deurne naar Londen. CityJet stopt op 27 oktober met die rechtstree­kse vluchten. “Maar sinds dinsdagavo­nd ben ik er tachtig procent zeker van dat een andere maatschapp­ij die vluchten vanaf 29 oktober zal overnemen. De toestellen zullen kleiner zijn, maar de frequentie van zeventien vluchten per week blijft minstens behouden.”

In panne

CityJet klaagde nochtans over een gebrek aan passagiers tussen Deurne en Londen. “Maar dat komt ook een beetje door de mindere dienstverl­ening van CityJet”, zegt Buelens. “Hun vliegtuige­n stonden vaak in panne, waardoor er geregeld vluchten werden geannuleer­d.”

MARCEL BUELENS

Algemeen directeur Egis ‘‘Volgend jaar wil ik sowieso afkloppen op 300.000 passagiers. Over enkele jaren moeten dat er 400.000 zijn.’’

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Een tevreden Marcel Buelens.
FOTO DIRK KERSTENS Een tevreden Marcel Buelens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium