Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kums ging in de fout”

- (lvdw)

René Weiler straalde na afloop in de immense perszaal van Bayern maar één ding uit: ik wil hier eigenlijk niet zijn. De Zwitserse trainer van Anderlecht wist wat er ging komen waarom in godsnaam Kums in de verdedigin­g? en had er helemaal geen zin in. Met geprikkeld­e reacties tot gevolg.

Kan u uitleggen waarom Sven Kums in de verdedigin­g speelde?

“Sven Kums is een speler die in het midden speelt. Een middenveld­er dus. Hij heeft een goed oog, een goede techniek. Normaal moet hij dat kunnen, achterin spelen. Hij heeft daar de capaciteit­en voor. Ik wil jullie eraan herinneren dat ik ook voetbal heb gespeeld. Op dezelfde positie als Sven Kums en ik ben op het einde van mijn carrière ook centraal in de verdedigin­g gaan spelen. Ik weet dat dit kon. Maar het is nu slecht afgelopen.”

Hoe schat u die fase in? Kwam dat niet doordat hij niet gewoon is om op die positie te spelen?

“Ik weet echt niet hoe jullie voetbal zien. Dit was geen kwestie van op die positie al gespeeld te hebben of niet. Het was een kwestie van concentrat­ie, van op het juiste moment de juiste beslissing te nemen. Dat gebeurde niet. Een speler met die ervaring moet dit anders oplossen. Jullie vinden dit wellicht bizar, maar dit was geen bizarre beslissing. Kijk eens naar welke spelers ik tot mijn beschikkin­g had. Kara was er niet, Sa is nog niet klaar... Maar in België zien jullie het altijd anders. Trouwens, die fout gebeurde buiten het strafschop­gebied. Maar de ref heeft het laatste woord.”

Begrijpt u de kritiek?

“Voor jullie is het goed. Zo kunnen jullie kritiek blijven geven op zaken die jullie niet begrijpen. Kums had die fout niet mogen maken. Simpel.”

Had u niet het gevoel dat dit Bayern te pakken was?

“Jazeker. Ik geef een groot compliment aan mijn ploeg. We hebben 80 minuten met tien tegen een absolute topploeg gespeeld. De spelers hebben er alles aan gedaan. Spijtig dat het zo is gelopen. Ik zie niet veel ploegen hier punten pakken. Het had gekund, maar kwam er niet van.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium