Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik amuseer me rot in deze ploeg”

Jonas Verbert scoort eerste doelpunten voor orkaan Lyra

- KURT GULDENTOPS

Lyra blijft ook na drie speeldagen een foutloos parcours afleggen in eerste provincial­e. En hoe! De Pallieters haalden zondag verschroei­end uit met een 70 uppercut tegen Schriek.

Orkaan Lyra raast momenteel als een bezetene doorheen eerste provincial­e. Een feilloze negen op negen, een doelpunten­saldo van 15-1. Zondag nog een droge 7-0 tegen Schriek, een onderonsje dat nota bene als eerste echte test zou gelden. Maar geen Pallieter die zich tot een vleugje euforie of schepje grootpraat liet verleiden. Integendee­l. Voetjes op de grond en het vizier richting RC Mechelen. Daar gaat Lyra zaterdag voor een vierde overwinnin­g op rij.

“Dat is de uitdaging”, bevestigt aanvaller Jonas Verbert. “We kijken uit naar die wedstrijd. Het is een confrontat­ie tussen twee traditiecl­ubs en RC Mechelen heeft naast een oerdegelij­ke ploeg ook nog steeds een geweldige achterban. Maar misschien is het wel het perfecte moment voor ons om die match te spelen. We zitten in een goede flow en hebben vertrouwen.”

Vertrouwen. Lyra lijkt er wel mee te koop te lopen. Hoe kan het ook anders. In zijn eerste twee wedstrijde­n telkens vier goals, zondag liefst zeven tegen Schriek.

“En zeggen dat we in de eerste twintig minuten enkel en alleen onze doelman Kristof Maes in de bloemetjes konden zetten”, bekent Verbert. “Hij hield ons overeind en behoedde ons van een achterstan­d. Maar na de 1-0 stond de trein weer helemaal op de rails en merkte je opnieuw dat er heel veel kwaliteit en ervaring in onze ploeg zit.”

Met zondag ook de eerste twee competitie­goals van Jonas Verbert zelf. Die was ondanks best wel bevredigen­de prestaties op de eerste twee speeldagen van het kampioensc­hap droog blijven staan. “Ik had wel met regelmaat een voetje in onze goals, maar scoren lukte inderdaad niet. En dat knaagt aan iedere spits. Toen we zondag een penalty kregen, zag ik iedereen in mijn richting kijken. Meteen was de kop er ook voor mij af. En of het bevrijdend werkte. Tien minuten later scoorde ik mijn tweede treffer. Ach, het is ontzettend leuk voetballen in dit Lyra. Ik amuseer me rot in deze ploeg. Uiteraard zullen we dit seizoen ook nog lastige momenten kennen, maar het wordt de kunst om die tot een minimum te beperken.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jonas Verbert op de eerste speeldag tegen SintJob. Toen wist de spits niet te scoren, tegen Schriek was het wel raak voor Verbert.
FOTO GOYVAERTS Jonas Verbert op de eerste speeldag tegen SintJob. Toen wist de spits niet te scoren, tegen Schriek was het wel raak voor Verbert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium