Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor mij hoeft het niet meer”

Zevental spelers houdt het voor bekeken bij Nielse na ontslag hoofdtrain­er Dirk Thijs

- JOHAN PEETERS

Het ontslag van hoofdtrain­er Dirk Thijs, na een dispuut met voorzitter Bart De Troetsel over het niet opstellen van diens zijn Nick, blijft ook na het forfait op Schelle nazinderen. Dinsdagavo­nd werden alle spelers verwacht op de training, maar een zevental spelers daagde niet op. Het gaat vooral om de meer ervaren spelers die zich niet kunnen verzoenen met de beslissing van het bestuur om Dirk Thijs aan de kant te zetten. Het ziet er dus naar uit dat Nielse de rest van het seizoen met een fel afgeslankt­e kern verder moet.

Doelman Christophe Bex is één van de spelers die het voor bekeken houdt. “Het is erg jammer wat er allemaal is gebeurd, maar voor mij hoeft het niet meer. Ik had de voorbije dagen met heel veel spelers contact en het is duidelijk dat er twee verschille­nde strekkinge­n zijn in de spelersgro­ep. Het zijn vooral de jongens die al wat jaren op de teller hebben staan die het niet meer zien zitten om op deze manier nog verder te doen. We beseffen dat we dit seizoen niet meer in een eerste elftal kunnen spelen, maar dat is dan maar zo. Al begrijp ik de jongens die toch verder willen doen. Zij kiezen er voor om te blijven spelen in een eerste elftal”, vertelt Bex, die de voorbije dagen ook nog contact had met Dirk Thijs. “Ik heb altijd een goede band gehad met hem en het was ook voor de trainer dat ik bij Nielse tekende. Ik had als het ware mijn lot aan dat van hem verbonden en dat geldt ook voor de andere jongens die er nu de brui aan geven. Voor Dirk is het een mentale opsteker dat we dit signaal geven, net zoals hij het enorm kon appreciëre­n dat we zondag niet hebben gespeeld op Schelle.”

Christophe Mast was wel op de training aanwezig. “We waren met tien, elf spelers en Frank De Buyser, die na het ontslag van Dirk de functie van hoofdtrain­er op zich zal nemen, heeft gewoon de training geleid. Wat zondag is gebeurd, is verleden tijd en wij willen nu focussen op de rest van de competitie. Ik vind het erg jammer dat we een pak ervaring moeten missen door het vertrek van enkele spelers. Het zal dus niet makkelijk worden om dit seizoen tot een goed einde te brengen, maar we gaan ons uiterste best doen.”

We hadden ook graag nog een reactie gekregen van voorzitter Bart De Troetsel, maar hij was gisteravon­d niet bereikbaar.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Frank De Buyser leidt de training met een fel uitgedunde groep.
FOTO TOM GOYVAERTS Frank De Buyser leidt de training met een fel uitgedunde groep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium