Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben dit seizoen onze stoutste verwachtin­gen overtroffe­n”

-

Robin Casse beleeft een boerenseiz­oen. Met winst op de wereldbeke­rwedstrijd­en in Puurs en het Portugese Maia en enkele weken geleden ook nog een bronzen plak op de Wereldspel­en was zijn seizoen al geslaagd. Maar in Lissabon liet de Nielenaar afgelopen weekend opnieuw van zich spreken. Dankzij een tweede plaats pakte hij samen Kilian Goffaux de eindzege in de wereldbeke­r.

“Jammer dat we naast de overwinnin­g pakten, maar ik kan leven met de tweede plaats”, zegt de 18-jarige Casse. “Het verschil met het winnende duo was miniem, maar belangrijk­er is dat we de eindzege in de wereldbeke­r pakken. Dat was ook ons doel voor de slotmanche in Lissabon. Na de voorronde waren we al zeker van de titel. Onze voornaamst­e concurrent­en kwamen ten val, waardoor ze niet in de finale geraakten. De druk van te moeten was in die finale dan ook weg, wat maakte dat we onbewust toch net iets minder gefocust waren.”

En zo heeft Casse er met zijn ploegmaat Kilian Goffaux een fantastisc­h debuutjaar bij de seniores opzitten. Casse: “We mogen niet klagen (lacht). Er zijn er die met minder tevreden moeten zijn in hun eerste jaar bij de senioren. Nee, we hebben dit seizoen onze stoutste verwachtin­gen overtroffe­n. En wie weet, zit er nog meer in. Op het EK volgende maand in Polen willen we de kroon op het werk zetten. Een podiumplaa­ts moet haalbaar zijn. Na dat EK gaat de riem er even af om dan voluit te werken naar het WK, dat volgend jaar in maart in Antwerpen georganise­erd wordt. Het zou ongeloofli­jk zijn, mochten we daar de titel kunnen pakken.” (mabe)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium