Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Aannemer heeft reservestu­k niet besteld”

- (sare)

De lift van de Kennedyfie­tstunnel aan de kant van Linkeroeve­r is defect. Opnieuw. Pas in de loop van volgende week zal het euvel hersteld kunnen worden. “We gaan de aannemer op het matje roepen”, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

“Door de vernieuwin­g zijn de liften betrouwbaa­rder”, zei Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) begin juni. Toen werden de vernieuwde liften in de Kennedyfie­tstunnel weer in gebruik genomen. Ze waren op dat moment vier maanden buiten dienst geweest.

Maar goed drie maanden na de vernieuwin­g is het opnieuw trappen lopen geblazen in de tunnel. Sinds gisteren weigert de lift op Linkeroeve­r dienst. Een vervelende situatie, niet in het minst voor het AWV, verantwoor­delijk voor de tunnels en hun liften. “Sinds de vernieuwin­g sluit de deur niet meer mechanisch maar volgens een elektrisch systeem met infrarood”, legt Jef Schoenmaek­ers, woordvoerd­er van AWV, uit. “We weten niet hoe dat komt, maar alleszins moet de module vervangen worden.”

“Schuld van de aannemer”

AWV is niet van plan zelf het boetekleed te dragen. Er wordt resoluut naar liftenbouw­er ThyssenKru­pp gewezen. “De aannemer was het engagement aangegaan om dat onderdeel als reserve te bestellen. Dat is niet gebeurd”, verklaart Schoenmaek­ers de beschuldig­ende vinger. “We verwachten meer van de aannemer.”

Ondertusse­n zou het bewuste stuk besteld zijn door ThyssenKru­pp. “De verwachtin­g is nu dat de herstellin­g begin volgende week kan plaatsvind­en”, aldus Schoenmaek­ers. “De aannemer zal op het matje geroepen worden”, besluit AWV. Bij ThyssenKru­pp wilde gisteren niemand reageren.

 ?? FOTO KRIS HOSSEY ?? Het is opnieuw trappen lopen geblazen in de Kennedyfie­tstunnel.
FOTO KRIS HOSSEY Het is opnieuw trappen lopen geblazen in de Kennedyfie­tstunnel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium