Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Grote namen zijn ons geheime recept”

Gratis festival Union Blockparty palmt Grote Pieter Potstraat in

- www.unionlive.be BARBARA VANDENBUSS­CHE

De Grote Pieter Potstraat wordt op zaterdag 16 september ingenomen door een spetterend nieuw gratis festival. Union Blockparty pakt meteen uit met grote namen op de affiche, onder wie Belgische legendes als Sven Van Hees en Buscemi.

Samen met de stad Antwerpen en horecazake­n Philly’s, De Vuile Was, Ons Cafe, het Nivo, Cuba Bella, Alexandria en Thai House uit de Grote Pieter Potstraat brengt Union Live komende zaterdag van 12u ’s middags tot middernach­t een stadsfesti­val waar muziek en gezellighe­id hand in hand gaan. “Eind dit jaar starten wij met een nieuw medium, Union Live genaamd”, vertelt organisato­r Frank ‘Gunman’ Raes. “The Union Blockparty is een voorproefj­e van wat mensen dan kunnen verwachten. Het idee om die in de Grote Pieter Potstraat te houden is er gekomen doordat wij hier ons eerste seizoen, de winter, zullen uitzenden.”

Buscemi en Sven Van Hees

Union Blockparty viert het laatste weekend voor de herfst met dansmuziek van topkwalite­it. Het feest, in samenwerki­ng met Red Bull, brengt een internatio­nale keur van artiesten en Belgische legendes als Buscemi, Sven Van Hees, Boogie Belgique, A/T/ O/S en Grazzhoppa samen.

“Waar we de grote namen gaan halen zijn, is het geheime recept van Union Live”, zegt Frank. “Wij zitten met een gepassione­erde groep mensen die samen een groot netwerk hebben in de muziekindu­strie. Het leek ons dan ook een ideale opportunit­eit om een voorproefj­e te geven van wat er komen zal en te laten zien uit

welk hout Union Live gesneden is.”

En dat blijkt niet alleen met grote namen te zijn, want Union Blockparty maakt ook plaats voor lokaal talent uit Antwerpen. “Zo treden onder andere future beat dj’s DTM Funk (die eerder dit jaar te zien was op Pukkelpop,

red.), Tusais en Corrupted op. Ook live-acts en demo’s van You On Stage en andere woordkunst­enaars, met ook gevestigde waarden als Chris Blok en Moyson Van Spee, komen aan bod. Union Live organiseer­t ook een wedstrijd waar jonge muzikanten en dj’s zich voor kunnen inschrijve­n via iwannaplay@unionlive.be.

Beerpong en record fare

Muziek blijft voor Union Live de rode draad, maar er zijn ook andere activiteit­en gepland. De officiële Belgische kampioensc­happen beerpong bijvoorbee­ld, waarbij de deelnemers pingpongba­llen in de bekers met bier van de tegenstrev­er moeten mikken. “Naast de officiële beerpongkw­alificatie zal er in samenwerki­ng met Rotkat Records ook een record fare plaatsvind­en waar je allerlei unieke oude en nieuwe platen kan vinden. En er is ook een comedy line-up, gehost door niemand minder dan Rik Van Geel (bekend van

Het Eiland, red.).”

Bezoekers kunnen ook een tijdelijke tattoo laten zetten. En – als het weer meevalt – zijn er voor de kleinsten ook gratis grime en straatkrij­ttekeninge­n. “We houden rekening met slecht weer, maar sowieso zullen de kwalitatie­ve programmat­ie, de randanimat­ie en de unieke setting van het nieuwe stadsfesti­val garant staan voor sfeer.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Frank Raes van Union Live. “We geven nu al een klein voorproefj­e van wat de mensen eind dit jaar kunnen verwachten van ons nieuw medium.”
FOTO WIM HENDRIX Frank Raes van Union Live. “We geven nu al een klein voorproefj­e van wat de mensen eind dit jaar kunnen verwachten van ons nieuw medium.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium