Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kapitein De Bruyne verdrinkt Feyenoord in de Kuip

- (bla)

Na de Belgische kampioen zit ook de kampioen van Nederland met een Champions Leaguekate­r. Feyenoord werd gisteren vakkundig ingeblikt door Manchester City met Kevin De Bruyne in de rol van regisseur.

Vijftien jaar hadden ze naar dit moment uitgekeken - het laatste Champions Leagueduel dateerde van 2002 - maar vandaag proberen de Feyenoordf­ans de wedstrijd tegen Manchester City zo snel mogelijk uit hun geheugen te wissen. Na twee minuten stond het al 0-1, na 10 minuten 0-2 en na 25 minuten 0-3. Kevin De Bruyne deed een hele avond wat hij wilde en zette zelf het orgelpunt met de assist voor de 0-4. Hij beëindigde de wedstrijd als kapitein na de vervanging van David Silva.

Feyenoordc­oach Giovanni van Bronckhors­t had vijf man achterin gezet en vooraf op het gevaar gewezen. “Ik denk dat je het tegen Manchester City compact moet houden. Je moet kunnen schakelen. We moeten alert zijn hoe hun op het veld staan”, sprak de gewezen internatio­nal.

Maar hun waren in een begenadigd­e dag en Feyenoord stond veel te open. Tonny Vilhena liet na een corner een kopbal van John Stones tussen zijn benen in doel glippen. Agüero maakte na een vlijmscher­pe counter de 0-2. En toen de Feyenoordd­efensie stopte met voetballen om een buitenspel te claimen, duwde Gabriel Jesus bij zijn Champions Leaguedebu­ut de 0-3 binnen.

City maakte er een trainingsm­atch van en De Bruyne trok zijn geweldige vorm van tegen Liverpool door. Hij strooide een hele wedstrijd lang met gemeten passes, een strakke voorzet op het hoofd van Stones leverde nog de 0-4 op.

Door het puntenverl­ies van Napoli doet City meteen een prima zaak met het oog op kwalificat­ie. Volgende speeldag komen de Oekraïners uit Donetsk op bezoek in Manchester. Misschien is ook Vincent Kompany (stijfheid aan de kuit) er dan weer bij.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium