Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Super Mario’ Balotelli...

-

...werd tijdens zijn eerste week in Nice aangehoude­n met 3,8 promille in het bloed

Bij zijn debuut voor Nice, op 11 september vorig jaar, scoort Balotelli twee keer. Mino Raiola, spelersmak­elaar van Romelu Lukaku, wordt opgebeld. Zijn vrouw geeft aan dat het Balotelli is. “De sleutels”, zegt die. “Van de Bentley. Ik heb er twee gemaakt tegen Marseille”, herinnert Balotelli zijn zaakwaarne­mer aan diens belofte. “Ik heb ze gegeven”, aldus Raiola. “Hij reed naar de jachtclub en is in achteruit tegen een paaltje gereden.” De makelaar weet ook dat Balotelli in het verleden al grotere brokken maakte met zijn bolides. Maar neen, Balotelli werd niet aangehoude­n met 3,8 promille in het bloed, een joint in de hand en vier prostituee­s in zijn kofferbak, zoals de satirische website FootballFr­ance.fr berichtte. Maar het had wel gekund.

...overleed bijna bij zijn geboorte

Amper een maand oud wordt baby Mario met spoed opgenomen met megacolon, een darmaandoe­ning die dodelijk kan zijn. Na de operatie verblijft hij negen maanden in het ziekenhuis. Zijn biologisch­e ouders Ghanese immigrante­n kunnen er niet altijd zijn. Wanneer hij later met zijn ouders verhuist van een opvangcent­rum naar een vochtig eenkamerap­partement van dertig vierkante meter, wordt de tweejarige peuter door sociale werkers aan het oude Italiaanse koppel Balotelli toegewezen. Het vormt de kiem voor de afwijzing van zijn echte ouders én wellicht ook waarom hij zich vaak geviseerd voelt. “Ze hebben me weggegeven. Voordien was ik meer in het ziekenhuis dan thuis, terwijl ik door die operatie bijna meteen was genezen. Ze zeggen dat de open wonde die je oploopt als weggegeven kind nooit meer heelt.”

...liet zijn toilet ontploffen de nacht voor de ‘Manchester Derby’

In Engeland kent hij in 20112012 zijn beste seizoen, niet toevallig onder Roberto Mancini, die hem ook bij Inter deed debuteren. Manchester City wordt kampioen en wint ook twee keer de ‘Manchester Derby’. Op de avond voor de eerste, een 16zege waarin Balotelli twee keer scoort, moet de brandweer uitrukken naar casa Mario. “Ik was met vrienden en ik verveelde me. We staken wat vuurwerk aan in een metalen vuilbak. Ik ging weg en opeens hoor ik hen roepen. Ze hadden het vuurwerk in de wc gegooid, maar een gordijn had vlam gevat. De brandweer moest komen. Voor dat toilet. Al de rest is verzonnen”, zei hij zelf in gesprek met Man Cityfan Noel Gallagher. Wat rest er nog te verzinnen?

...had liever voor Ghana dan voor Italië gespeeld

Dat is wat zijn biologisch­e vader Thomas beweert. Balotelli wordt weliswaar geboren op Sicilië, maar wettelijk verkrijgt hij pas op zijn 18e de Italiaanse nationalit­eit. Tot dan is hij niet selecteerb­aar voor Italië. Hoewel hij intussen al drie jaar niet meer wordt opgeroepen voor de Squadra en de controvers­es bij Italië betreurt, claimt hij nooit voor Ghana te willen spelen: “Ik ben geboren en getogen in Italië. Ik ben nog nooit in Ghana geweest. Om mijn certificaa­t als Italiaan te verkrijgen het hangt omhoog in mijn gang heb ik elk jaar uren in de rij moeten staan om mijn verblijfsv­ergunning te verlengen. Dat zou ik soms willen zeggen aan hen die me beledigen door te zeggen dat er geen zwarte Italianen zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium