Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schitteren­de inhaalrace van Merksem levert toch geen punten op

-

Met een uitstap naar het Limburgse Houthalen kreeg het fel verjongde Merksem vorige zaterdag als eerste wedstrijd in eerste nationale meteen een moeilijke klus voorgescho­teld. Houthalen is net als vorig seizoen een van de kandidaten om de overstap naar de Beneleague te maken. Merksem moest uiteindeli­jk met klein verschil de duimen leggen. 2019 werd het.

Wie enkel de uitslag kent, zal misschien denken dat de wedstrijd de hele tijd gelijk op is gegaan, maar niets is minder waar. Houthalen leidde bij de rust met een ruime 14-9 voorsprong en liep in de tweede helft zelfs verder weg tot 16-10. Maar de laatste twintig minuten waren volledig Merksems getint.

De harde trainingsa­rbeid van de laatste weken wierp vruchten af en de bezoekers beenden eerst bij tot 19-17 om vervolgens met nog drie minuten te spelen de bordjes op gelijke hoogte te hangen (19-19). De thuisploeg scoorde het laatste doelpunt, want tijdens de ultieme aanval probeerde Merksem met zeven veldspeler­s nog een punt uit de brand te slepen, maar de lokale doelman zorgde ervoor dat de volle inzet in Houthalen bleef.

Bazoer (5), Koenraads en Janssen (elk 4), Doms (3), Van den Bergh (2) en Hayon (1) waren de Merksemse doelpunten­makers.

In tweede nationale ging Sasja 2 zwaar onderuit op het veld van Gent (35-23). Coach Nick Bertels zal zich zijn eerste wedstrijd bij de Hobokenaar­s ongetwijfe­ld anders hebben voorgestel­d.

Volgend weekend wordt ook in alle andere afdelingen de competitie hervat. In de hoogste vrouwenafd­eling ontvangt DHW Antwerpen met Gent een haalbare tegenstrev­er. De nieuwkomer­s in de ploeg krijgen zo meteen een uitgelezen kans om te tonen hoever ze reeds ingespeeld zijn.