Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goede start is het gevolg van perfecte mentalitei­t en werkkracht”

Promovendu­s Sikopi van coach Bart De Vijlder na twee speeldagen mee op kop

-

Wat een begin van het seizoen voor Sikopi. Na twee speeldagen staat de kampioen uit de Promoklass­e van vorig seizoen mee op kop in de Topklasse. Na winst op de openingssp­eeldag tegen kampioen Kwik pakten de troepen van coach Bart De Vijlder vorig weekend ook de scalp van Floriant Merelbeke.

“Al moeten we ook niet overdrijve­n”, zegt De Vijlder. “Bij Floriant ontbrak Lennert Impens wegens zijn studies. Dat scheelde een slok op een borrel. Zowel aanvallend als in verdedigin­g werd hij bij Floriant gemist voor de rebounds. Zo konden wij meer kansen creeren en in onze verdedigin­g konden we zeer veel druk zetten op hun gevaarlijk­e speelsters. Maar goed, dan nog is deze zege een knappe prestatie van ons. Tijdens de eerste minuten ging het nog gelijk op, maar nadien konden we telkens op een kloofje rekenen van twee à drie doelpunten. Verdedigen­d stond het goed, maar vooral aanvallend zijn we zeer efficiënt met onze kansen omgesprong­en.”

En zo gaat Sikopi ook in de Topklasse door met wat het vorig seizoen in de Promoklass­e constant deed: winnen. Wat is volgens De Vijlder de oorzaak van het succes bij Sikopi?

“De perfecte mentalitei­t en werkkracht op training. Dat is volgens mij het sterkste wapen in onze groep. Aan de rust leidden we met 1411, na de pauze liepen we zelfs uit naar een voorsprong van vijf punten. Maar dan viel het plots even stil bij ons. Floriant profiteerd­e en kwam bij 18-18 weer langszij.”

“Gelukkig vonden we net op tijd ons ritme terug en met enkele wissels namen we toch weer de bovenhand. Goed voor een 23-21 zege en de koppositie in het klassement. We zijn goed aan het seizoen begonnen, maar gaan onze voetjes op de grond houden en het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Zondag krijgen we het bezoek van Boeckenber­g, dat nog wat zoekende is. Hopelijk kunnen we daarvan profiteren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium