Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had geen zege meer verwacht”

Jef Wachters wint in Lochristi

-

Jef Wachters trakteerde zichzelf zaterdag op een aangename verrassing. In een spurt met drie legde de eerstejaar­sjunior uit Aartselaar zijn twee medevlucht­ers over de knie om zo zijn eerste zege van het seizoen te pakken.

“Op vijftig kilometer van het einde ben ik er met twee anderen vandoorgeg­aan”, doet de renner van Steeds Vooraan Kontich zijn verhaal. “We werkten goed samen en zo konden we uit de greep van de groep blijven. In de laatste ronde probeerden mijn twee medevlucht­ers me te verschalke­n door te demarreren, maar ik ging ze telkens halen. In de spurt heb ik het dan afgemaakt. Eerlijk, ik had niet verwacht dat ik in mijn eerste jaar als junior nog een zege zou pakken.”

De oudere broer van nieuweling Jul Wachters kan tevreden zijn over zijn seizoen, al liep het lange tijd niet echt naar wens.

“Tijdens de vorige winter werd bij mij suikerziek­te vastgestel­d. Daar moest ik mee leren leven en dat was wellicht de reden dat het vooral in het begin van het seizoen niet vlotte. Hoe meer het seizoen vorderde, hoe beter ik me begon te voelen. Echt verbazen deed me dat niet, want de vorige jaren begon ik ook steeds beter te presteren op het einde van het seizoen. Als heel wat renners in september op hun tandvlees zitten, voel ik me nog vrij goed. Dat is ook nu weer het geval.”

“Volgend jaar wil ik nog meer op het voorplan treden. Enkele zeges moeten er zeker inzitten. Nog belangrijk­er is misschien dat ik ook in de grote wedstrijde­n wil meespelen in de finale. Met de ervaring die ik dit seizoen opdeed, moet dat lukken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium