Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat wij vooral willen doen, is ons amuseren”

Wim Versées weet dat Kapellen ervaring verloor, maar aan fysieke kracht won

- SVEN PERSOONE

Kapellen trok afgelopen zaterdag voor de Beker van België naar Hervé Mortroux uit eerste nationale. Het verloor bij de underdog behoorlijk kansloos met 30. Nochtans vindt opposite Wim Versées, die nog geblesseer­d op de bank bleef, dat zijn collega’s een prima partij hebben gespeeld.

“Vergeleken met vorig seizoen hebben we flink aan ervaring ingeboet”, zegt Versées. “Gert Van den Putte, Jurgen Masschelei­n en Yannick Sophie stopten met volleyball­en, terwijl Matthias Coeck naar Hellvoc trok. We hebben vervangers voor hen gevonden, maar die zijn jonger en speelden op een lager niveau. Of we daardoor zwakker voor de dag komen, durf ik niet meteen te zeggen. Vorig seizoen hadden we veel ervaring, daar krijgen we nu extra fysieke kracht voor in de plaats. Afhankelij­k van het moment en de tegenstrev­er kan het ene of het andere element van doorslagge­vend belang zijn. Maar het was nodig om weer eens een frisse dynamiek door de ploeg te jagen, al betaalden we dat zaterdag ook cash.”

“Voor verschille­nde jongens is dit een eerste kennismaki­ng met dit niveau en dat kun je als ploeg niet wegsteken. Ook al tonen die jongeren zich uiterst gedreven, ze hebben geen ervaring op dit niveau. In liga B moet je er bijvoorbee­ld altijd staan en kun je je geen zwakke momenten veroorlove­n. Nochtans hebben we in vergelijki­ng met het begin van de voorbereid­ing al enorme stappen vooruit gezet. Als we op die manier blijven evolueren, ziet het er goed uit. Ik hoop dat we met deze groep een rustig seizoen tegemoet gaan, waarin we ons vooral kunnen amuseren. Dat moet de eerste betrachtin­g zijn, want je mag er zeker van zijn dat we kletsen zullen krijgen.”

“Zaterdag is het misschien al zover als we Achel ontvangen. De Limburgers speelden voor het tweede jaar op rij kampioen, maar weigerden telkens de promotie naar liga A. Nu heeft Achel zich nog versterkt, al zullen er nog wel van dat soort ploegen in de reeks zitten. We zien dit dan ook eerder als een oefenmatch. Gelukkig zitten er ook haalbare kaarten in de reeks. Dat hebben we tijdens de voorbereid­ing gemerkt. Dat zijn dan de ploegen waar we de punten moeten tegen rapen.”

Wim Versées heeft door blessures een seizoen achter de rug om snel te vergeten. Ondertusse­n kijkt hij uit naar zijn comeback. Als opposite wil hij zijn steentje bijdragen en zijn ploegmaats door de moeilijke momenten loodsen.

“Vorig seizoen ben ik amper een drietal matchen speelklaar geweest. Straks start ik weer met de trainingen in de zaal onder leiding van trainer Bob Van Looy. Hij volgt Guy Van Drom op en hij doet dat goed. Je kan niet geloven hoe hard ik ernaar uitkijk om dat balletje weer vast te nemen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Wim Versées: “De wedstrijd van zaterdag tegen de kampioen van vorig jaar Achel zien we eerder als een oefenwedst­rijd.”
FOTO KOEN FASSEUR Wim Versées: “De wedstrijd van zaterdag tegen de kampioen van vorig jaar Achel zien we eerder als een oefenwedst­rijd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium