Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Meer dan degelijk seizoen spelen”

Wim Truyen mikt met kleinere kern op plaats in subtop

-

De mannen van Zoersel maakten er het voorbije weekend geen al te beste generale repetitie van met het oog op de competitie.

De troepen van trainer Wim Truyen verloren in het kader van de Beker van België in eigen huis met 2-3 van reeksgenoo­t Booischot. Dit weekend wacht de verplaatsi­ng naar het sterke Lendelede.

“Toch ben ik niet echt ontevreden”, zegt Truyen. “Er werd in de wedstrijd, net als tijdens de hele voorbereid­ing, hard gewerkt door de jongens. Het was aanvankeli­jk wat zoeken om het juiste ritme te vinden, maar ik zag toch heel wat goede dingen.”

“Aanvallend speelden we een zeer degelijke wedstrijd en ook nieuwkomer­s Arno Van Looy en Stef Linssen lieten zien dat ze wat in hun mars hebben. De integratie verloopt vlotter dan verwacht en verhoopt. Ook setter Maarten Smits, terug van weggeweest, speelt sterk. Het jaartje bij een andere ploeg heeft hem duidelijk deugd gedaan.”

“Verder bracht deze wedstrijd ook enkele minpuntjes aan het licht. We weten dus waar we de komende dagen aan moeten werken. Als we bij die onderdelen de nodige progressie kunnen maken, zie ik ons een meer dan degelijk seizoen spelen. Ik hoop met deze beperkte kern te kunnen aanleunen bij de top vijf. Makkelijk zal dat niet worden, maar als de groep op dit elan blijft verdergaan, is dat wel mogelijk.”

“Het tweede grote doel voor dit seizoen is het integreren van jonge spelers uit het tweede team. Wekelijks krijgen twee van hen de kans mee te trainen met de eerste ploeg. Hopelijk werpt dat zijn vruchten af.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium