Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Over drie jaar wil ik profspeler zijn”

Vincent Peeters is wereldkamp­ioen 3x3 bij de U18

- LUDO HENDRICKX

Met enkele weken vertraging begint ook Telenet Antwerp Giants 2 morgen vrijdag aan de nieuwe competitie. Alle routiniers verlieten de club en werden vervangen door een nieuwe lichting talentrijk­e jongeren. Eén van hen is Vincent Peeters. Peeters mag zich regerend Europees en wereldkamp­ioen 3x3 U18 noemen.

“Het WK 3x3 U18 in China was een hele belevenis”, vertelt Vincent Peeters. “Wij waren voor velen de nobele onbekende. Samen met ploegmaat Lenny Coppens en twee Waalse jongens wonnen we de zeven matchen die we speelden. Zo werden we wereldkamp­ioen. Op het EK waren we één van de favorieten, dat zorgde voor wat meer stress. In het begin hadden we het moeilijk, maar we haalden toch de finale. Daarin waten we beter dan Nederland. Het werd dus een schitteren­de zomer.”

“3x3 is een zeer spectacula­ire sport. Het is een heel ander soort basketbal. Het wordt op een half veld gespeeld en je hebt maar twaalf seconden om een aanval af te ronden. Op fysiek vlak moet je top zijn. Er wordt veel één tegen één gespeeld en dat is echt mijn ding. Een coach is er wel, maar die zit in de tribune en je mag er geen oogcontact mee hebben. Gebeurt dat wel, dan krijg je een strafpunt tegen. Vervanging­en moet je zelf regelen. In 2020 wordt 3x3 voor het eerst een olympische sport. Dan willen we erbij zijn als het kan. Deelnemen aan de Olympische Spelen is toch een droom van elke sportman.”

Het 3x3 wordt even vergeten. Vanaf nu focust Peeters zich op de Giants.

“We hebben de jongste ploeg in tweede klasse. Als je weet dat Roby Rogiers en Thibault Vervoort met hun twintig jaar de oudste spelers van onze groep zijn, zegt dat genoeg. Toch mikken we op deelname aan de play-offs. Die ambitie mogen we hebben. We kennen elkaar zeer goed omdat we ook bij de juniores samen spelen. We hebben een groep die nog heel veel progressie kan maken. Talent hebben we, ervaring kunnen we alleen opdoen door veel te spelen. Aanvallend zullen we voor een deel afhankelij­k zijn van de punten van Roby en Thibault, maar we hebben gelukkig nog jongens die bepalend kunnen zijn. Onze coach verwacht in ieder geval heel veel van ons. Bovenaan het klassement verwacht ik dezelfde ploegen als vorig jaar: Oxaco, Waregem en Gent.”

“Zelf wil ik vooral veel minuten pakken in tweede klasse. Ik wil belangrijk worden binnen de ploeg. Af en toe mag ik met de eerste ploeg meetrainen. Daar kijk ik telkens naar uit, want over drie à vier jaar wil ik profspeler worden. Na mijn studies op de topsportsc­hool ga ik nu op universita­ir niveau handelswet­enschappen studeren. Studeren, elke dag trainen en twee wedstrijde­n spelen per weekend...: het zullen drukke maanden worden.”

 ??  ?? Vincent Peeters in actie bij Telenet Antwerp Giants.
Vincent Peeters in actie bij Telenet Antwerp Giants.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium