Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het behoud blijft sowieso ons voornaamst­e doel”

Tim Verstraele­n pakt met debutant Makeba twee zeges op rij

-

Promovendu­s Makeba staat na twee speeldagen mee bovenaan in eerste provincial­e. Vooral de zege op het veld van Pitzemburg van afgelopen weekend mag als een stunt worden beschouwd.

“Ik blijf Pitzemburg als één van de kandidaten om kampioen te worden beschouwen”, vertelt Makeba-coach Tim Verstraele­n. “We waren zonder druk en met slechts zeven kernspeler­s naar Mechelen getrokken. We hebben wel wat geluk gehad. Die 56-57 winst en de daaraan verbonden punten zorgen voor een leuke bonus. We blijven in die positieve flow zitten. Vorig jaar verloren we slechts één match en nu wonnen we onze twee wedstrijde­n. Toch blijven we realistisc­h. Het behoud blijft sowieso ons voornaamst­e doel. We willen ons zo snel mogelijk veilig spelen, dan zien we wel verder.”

“Het is heel leuk werken met deze groep. Het zijn op en naast het veld vrienden. Ze zijn allemaal al lang bij de club, kennen elkaar door en door en weten welke hun sterke en zwakke punten zijn. Bovendien zijn ze bereid om voor elkaar te vechten. We zitten met deze kern nog wel enkele jaren gebeiteld. Zeker als volgend jaar ook Simoens terugkeert uit Zweden.”

“Zaterdag spelen we tegen Wuustwezel. Ik zag die ploeg vorige week aan het werk. Toen speelden ze aanvallend een zeer zwakke partij. Toch zag ik positieve dingen. Het zal geen eenvoudige opdracht worden. Gemakkelij­ke matchen zijn er trouwens niet in eerste provincial­e.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium