Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zelfs toen ik bij Gentson speelde, zat Phantoms in mijn achterhoof­d”

Celien Iliaens droomt van eerste klasse met Phantoms

-

Sinds Phantoms Boom in 2015 boven de doopvont werd gehouden, werd er door de vrouwenplo­eg in competitie­verband nog nooit verloren. En dit seizoen is Phantoms nog sterker geworden. Met de 20jarige Celien Iliaens en de 26jarige Lieve Rombouts werden twee topspeelst­ers aan de kern toegevoegd.

In de wedstrijd van vorig weekend tegen Zuiderkemp­en, die met 45-72 werd gewonnen, namen Iliaens en Rombouts de helft van de punten voor hun rekening. Beide speelsters speelden voordien in eerste klasse. Lieve Rombouts speelde met Sint-Katelijne-Waver zelfs al Europees.

“In 2015 scheurde Phantoms van Kangoeroes Boom af. Phantoms moest helemaal onderaan de ladder, in tweede provincial­e, starten. Ik zag het niet zitten om dan al mee in dit project te stappen”, aldus de 1,83 meter metende center Celien Iliaens. “Ik koos voor eersteklas­ser Gentson. Ik studeerde in Gent en zat daar op kot, vandaar mijn beslissing om voor Gentson te spelen. Maar in mijn achterhoof­d ben ik altijd aan Phantoms blijven denken, zeker omdat ik me bij Gentson niet goed in mijn vel voelde.”

“Bij Phantoms gaat het er enerzijds veel profession­eler en anderzijds ook gemoedelij­ker aan toe. Het is bovendien een zegen om met een trainer als Sven Van Camp te mogen werken. Het is mijn grote droom om met Phantoms zo vlug mogelijk in eerste klasse te spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium