Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerst nog de top vijf halen”

Inge Lenders is allicht aan haar laatste seizoen bezig

-

Na de zware nederlaag op de openingssp­eeldag konden de vrouwen van Telenet Antwerp Giants zich herpakken met een zege tegen Kangoeroes B (7754). Aanvoerder Inge Lenders blijft dan ook ambitieus.

“Top vijf moet ons doel zijn”, aldus Inge. “Dat is realistisc­h met deze groep. Natuurlijk zullen we daar wat geluk voor nodig hebben. We konden dit weekend Shana Van Den Berghe recuperere­n na blessure. Dat was heel belangrijk voor ons. Met haar in de ploeg kunnen we veel sneller spelen. Zo komt onze nieuweling Steffi De Meyer ook beter tot haar recht.”

“Door de zwangersch­ap van onze center Mimie Lumenga waren we even ongerust. We wisten het vrij laat en moesten dus koortsacht­ig op zoek naar een vervangste­r. Dankzij Sophie Hendrickx kwamen we bij Andrijana Vasovic terecht. Zij speelde nog in eerste klasse en beschikt over veel ervaring en shotkracht. Ze voelt zich heel goed bij Giants, ondanks de handicap dat ze geen Nederlands spreekt.”

“Voor mij wordt het waarschijn­lijk het laatste seizoen. De dag na een wedstrijd heb ik toch altijd wat last, maar ik doe het nog zo graag, dat is het probleem. Als aanvoerder voel ik me verantwoor­delijk voor de jonge speelsters. Ik voel mij het verlengstu­k van onze coach Claudia op het veld. Maar ooit stopt het, hé. Dan ga ik coachen. Ik doe nu al de provincial­e pupillen en de initiatie van de jongsten. Ik ga dan ook meer tijd hebben om mijn dochter te volgen die bij de landelijke kadetten speelt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium