Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Betalen met voedsel

-

In deSingel gaat het slotweeken­d van het Festival van de Architectu­ur in. Artistiek collectief Lucinda Ra buigt zich gedurende drie dagen over de vraag hoe een sociale stad er zou kunnen uitzien.

Lucinda Ra is een collectief van kunstenaar­s uit het theater, de muziek en de beeldende kunst. Allen delen ze een uitgesprok­en sociaal engagement. Met performanc­es, lezingen, een expo en een fanfarecon­cert presentere­n ze in deSingel vanaf morgen het festival Grondwerk.

“In drie dagen nemen we een levensloop onder de loep”, vertelt Barbara Claes. “Vrijdag staat in het teken van ‘het kind’, zaterdag wordt op ‘wonen en werken’ gefocust en op zondag staat ‘bejaarde stad’ centraal. Op vrijdag buigen we ons bijvoorbee­ld over de impact van de vondelinge­nschuif. Er is een gesprek met Katrin Beyer van Moeders voor Moeders, maar evenzeer bezingt Paola Bartoletti het leed van een moeder zonder kinderen.”

Geregeld wordt de link gelegd naar architectu­ur. “Julian Perdrigeat van Loos-en-Gohelle vertelt op zondag over hoe zijn verouderde dorp in Noord-Frankrijk door bewoners en stadsbestu­ur onder handen werd genomen.”

Wie Grondwerk wil bezoeken, hoeft daar geen euro’s voor neer te tellen. “We vragen bezoekers 250 gram voedsel – wel geen vis, vlees of alcohol – mee te brengen. Dat wordt ter plekke bereid en samen opgegeten. Dat benadrukt het sociale karakter van het project.”

 ?? FOTO DBA ?? Katrin Beyer van Moeders voor Moeders.
FOTO DBA Katrin Beyer van Moeders voor Moeders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium