Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Seppe Smits trapt Jespo-seizoen af

Organisati­e geeft kinderen kans sporten uit te proberen

- BARBARA VANDENBUSS­CHE

Niemand minder dan snowboardk­ampioen Seppe Smits gaf gisteren de aftrap van het nieuwe sportseizo­en van Jespo op Het Rooi in Berchem. De organisati­e van Frans Van den Wyngaert zorgt er al tien jaar voor dat Antwerpse jongeren kunnen proeven van talrijke sporten.

b

“We hebben er met Jespo een heel fijn feestjaar opzitten, want we bestaan al tien jaar”, vertelt voorzitter Frans Van den Wyngaert van de Antwerpse vereniging.

Om het nieuwe seizoen in te zetten, kwam niemand minder dan snowboarde­r Seppe Smits gisteren de aftrap geven. “We zijn erg trots dat Seppe onze peter wil zijn. Hij zat ook in de topsportsc­hool en wil jongeren mee aanmoedige­n om te sporten. Ook voor de meisjes hebben we een rolmodel als meter: Abigail Abraham.” De actrice is bekend van onder meer Thuis en GoGoGo op Ketnet. Ze was ook al jurylid tijdens de danswedstr­ijd Just Dance voor Antwerpse scholen.

Bijna drieduizen­d leden

Ondertusse­n heeft Jespo opnieuw grootse plannen om het elfde jaar in te zetten. “We willen onze kwaliteit nog verbeteren en ondertusse­n het aantal deelnemers ook nog behouden”, legt de voormalige topscheids­rechter uit. “Op dit moment hebben we al 2.380 ingeschrev­en kinderen. Dit jaar richten we ons ook op een specifieke doelgroep met JAS, ‘Jespo After School’, dat we willen uitbreiden. Dat werkt netoversch­rijdend, dus voor alle scholen met leerlingen tussen 5 en 12 jaar. Als een school wil meewerken, kunnen ze hun leerlingen een uurtje laten sporten voor 1 euro per persoon. Er is dan telkens iemand van de school aanwezig die de kinderen kent en een trainer om hen te begeleiden. Zo’n trainer kan ook een laatstejaa­rsstudent van de opleiding lichamelij­ke opvoeding zijn, die dan een uurtje lesgeeft als stage. Die geeft niet altijd één sport. Het is net de bedoeling dat kinderen tegen een democratis­che prijs van zo veel mogelijk sporten kunnen proeven, zodat ze zelf ontdekken wat ze graag doen. Ze kunnen dan bij ons verder oefenen in verschille­nde groepen. Niet competitie­f, daar zijn dan de clubs voor. Bij Jespo gaat het enkel om de fun.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Seppe Smits (links) en voorzitter Frans Van den Weyngaert (rechts) trappen een balletje op Het Rooi.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Seppe Smits (links) en voorzitter Frans Van den Weyngaert (rechts) trappen een balletje op Het Rooi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium