Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse advocaten delen informatie via Herentalse app

-

Bij de start van het gerechteli­jke jaar pakt de balie van Antwerpen uit met een opvallende innovatie. Als eerste balie in Vlaanderen gaat ze aan de slag met Knowlex, een app van het Herentalse bedrijf KnopsPubli­shing waarmee advocaten hun kennis kunnen delen.

De Antwerpse balie was al langer op zoek naar een systeem om de juridische kennis die bij haar leden aanwezig is beschikbaa­r te stellen aan de andere leden. Met Knowlex wordt dat nu mogelijk. De app laat advocaten toe om info over nieuwe wetgevinge­n, rechtspraa­k en rechtsleer op een eenvoudige manier op te slaan en te delen met confraters. Zo kunnen ze efficiente­r werken. Ook modellen van bijvoorbee­ld brieven en contracten kunnen in de kennisdata­bank worden opgeslagen en gedeeld.

“Gedeelde kennis is dubbele kennis”, zegt Jan Meerts, stafhouder van de Antwerpse balie. “Als Orde van Advocaten willen wij alle advocaten ondersteun­en bij de opstap naar de digitale snelweg. Daar profiteren niet alleen de advocaten, maar vooral ook de cliënten van.”

Knowlex werd ontwikkeld door KnopsPubli­shing uit Herentals, een gespeciali­seerde uitgeverij voor de juridische beroepen die niet alleen de traditione­le wetboeken en tijdschrif­ten publiceert, maar ook sterk inzet op online kennisover­dracht. Eerder lanceerde het bedrijf al Jubel.be, een blogsite van en voor juristen, en het videoplatf­orm Advocatenn­et.be.

“Met de lancering van Knowlex willen we de nieuwe businessmo­dellen die in de advocatuur hun opgang maken een boost geven”, zegt medezaakvo­erder Sophie de Canniere. “Ook notarissen, fiscaliste­n en bedrijfsju­risten toonden al interesse in het systeem.”

Knowlex heeft goede hoop dat de advocaten van de balie van Turnhout en Mechelen begin volgend jaar het voorbeeld van hun antwerpse confraters zullen volgen.

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Sophie de Canniere, medezaakvo­erder van KnopsPubli­shing, dat de Knowlexapp ontwikkeld­e.
FOTO MIA UYDENS Sophie de Canniere, medezaakvo­erder van KnopsPubli­shing, dat de Knowlexapp ontwikkeld­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium