Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gamma gaat auto’s leasen

- RUBEN STEEGEN

Wie deze week naar doehetzelf­zaak Gamma trekt, vindt er tussen het behangpapi­er en de moersleute­ls ook een nieuwe wagen. “Tegen 178 euro per maand lease je bij ons drie jaar lang een Opel Karl Rocks, exclusief tankkaart”, meldt de speciaalza­ak voor klussers. Een gelijkaard­ige actie bij Carrefour kon vorig jaar 1.400 consumente­n overtuigen. “Steeds meer Belgen leasen een auto”, weet Renta, de Belgische federatie van voertuigen­verhuurder­s.

Een jaar geleden pakte Carrefour als eerste Belgische supermarkt uit met een leasewagen voor particulie­ren. “Een overdonder­d succes”, zegt Jean-Marc De Geus van DirectLeas­e, dat sinds januari 2016 privélease­wagens voor de Belgische markt aanbiedt. “In Nederland bestaat het concept al jaren, maar in België is het een relatief nieuw fenomeen. Onze samenwerki­ng met Carrefour was een schot in de roos. In een paar weken sloten we 1.400 contracten af.”

250 auto’s

Dit keer werkt het bedrijf samen met Gamma, waar vanaf deze week een Opel Karl Rocks staat te blinken en klussers tussen de verfpotten en soldeerbou­ten meteen een leasecontr­act voor drie jaar kunnen afsluiten. In de provincie Antwerpen kan dat in de winkels in Lier, Schelle en Turnhout.

“De actie is beperkt tot 250 wagens, al kun je daarna nog op onze website terecht voor alternatie­ven”, zegt De Geus. Wie op het aanbod ingaat, betaalt drie jaar 178 euro per maand. In ruil rij je 36 maanden met een nieuwe Opel Karl Rocks. Taksen, inschrijvi­ng, onderhoud, pechverhel­ping en een omniumverz­ekering zijn inbegrepen. Een tankkaart niet. Voor die prijs mag je maximum 10.000 kilometer per jaar rijden. Wie erover gaat, betaalt 0,06 euro per extra kilometer.

Uit onderzoek van Test-Aankoop is gebleken dat een wagen leasen zelden interessan­t is. “Onze berekening­en toonden aan dat kopen op lange termijn meestal goedkoper is, maar er zijn uitzonderi­ngen”, zegt woordvoerd­er Simon November. “Onder meer bij tijdelijke promoties kan het voordelige­r zijn om een wagen te leasen. Zeker voor jonge bestuurder­s.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium