Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Makers ‘Radio Gaga’ krijgen dagvaardin­g van Lady Gaga

- (dod)

De makers van het Canvasprog­ramma Radio Gaga, Dominique Van Malder en Joris Hessels, hebben een dagvaardin­g ontvangen van de enige echte Lady Gaga – of toch van haar advocaten. Radio Gaga zou te veel op haar artiestenn­aam lijken, want Lady Gaga is een handelsmer­k.

Productieh­uis De Chinezen wilde in februari het logo van Radio Gaga als beeldmerk deponeren. Genoeg voor de advocaten van de popster om in actie te schieten. “Dat klopt”, zegt VRT-woordvoerd­er Hans Van Goethem. “Toen er internatio­nale belangstel­ling kwam voor het format, is beslist het merk Radio Gaga te deponeren.”

Maar dat is dus nog niet gelukt. “Het merkenbure­au moet zich nu over de zaak uitspreken”, zegt Van Goethem. ‘Wij hopen uiteraard ons gelijk te halen.”

Lady Gaga eist niet alleen dat het handelsmer­k wordt geweigerd, maar ook dat de naam Radio Gaga nergens ter wereld mag worden gebruikt “in verband met goederen of diensten”. Dat zou de internatio­nale carrière van het format kunnen hinderen.

Joris Hessels snapt er niets van. “Als iemand recht heeft op de naam, dan is het Queen, of de erven van Freddie Mercury”, zei hij op Studio Brussel. De song Radio

Gaga dateert namelijk van 1984, ofte twee jaar vóór de geboorte van Stefani Germanotta/Lady Gaga.

 ??  ?? FOTO'S PHOTO NEWS, VRT
FOTO'S PHOTO NEWS, VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium