Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De taal is een probleem”

-

Aurélio Buta is een wendbare Portugese rechtsacht­er met Angolese roots. De net 20-jarige verdediger, ‘slechts’ 1m72 groot, wordt dit seizoen gehuurd van Benfica, waar hij voor het B-team speelde in de Portugese tweede klasse. Buta genoot zijn opleiding bij Agueda en Beira-Mar voor hij in 2011 op 14-jarige leeftijd naar Benfica verkaste.

“Ik speelde met de A-ploeg van Benfica in de Emirates Cup tegen Arsenal. Een fantastisc­h gevoel en een geweldig moment, het niveau was echt top. Ik kon me er verder ontwikkele­n tijdens de trainingen, maar om te spelen was het toch beter om een stap te zetten. Naar Antwerp, dus.”

Waarom Antwerp?

“Antwerp is een uitstekend­e club met een grote geschieden­is. Hebben ze me verzekerd (lacht). Ik twijfelde niet lang toen ik het aanbod kreeg. Luciano D’Onofrio heeft overal goede contacten, zeker in Portugal. Dat bracht alles in een stroomvers­nelling. Het was spannend, die laatste uren van de transferma­rkt. Nu ben ik tevreden dat Antwerp alsnog op de proppen is gekomen. Familiaal is het niet makkelijk, al woonde ik ook in Lissabon op twee uur rijden van thuis. Maar ik heb geleerd om het moreel elke dag hoog te houden en door te bijten. Hier in België is de taal dan weer een probleem. Ook daar zullen we een mouw aan passen, mede dankzij de Spaanstali­gen bij de club.” ”

Wat mogen de supporters van je verwachten?

“Ik ben een echte rechtsacht­er, maar wel erg aanvallend ingesteld. Ik ruk graag mee op als er druk wordt gezet. Mee een aanval opzetten als flankverde­diger, dat is toch prachtig?”

“Ik heb nog wel werk om helemaal fit te worden, maar het vertrouwen groeit elke dag. Ik wil hier vooral evolueren als voetballer en vast in de ploeg komen. Benfica? Ik hoop er ooit nog te spelen, net als voor de nationale ploeg. Al zal dat laatste niet simpel zijn.”

“Stiekem droom ik van de nationale ploeg”

 ??  ?? AURÉLIO BUTA
(20) Verdediger
Portugal
AURÉLIO BUTA (20) Verdediger Portugal

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium