Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De resultaten blijven uit en dan krijg je gezeik”

- (jp)

Verbroeder­ing Zwijndrech­t is het seizoen dramatisch begonnen. Na de nul op negen is er afgelopen week veel gepraat. Dat moet zondag op het veld van FC Katelijne, dat ook nog puntenloos is, resulteren in de eerste zege van het seizoen.

“Het was duidelijk dat er dingen verkeerd zaten”, zegt Yannick Fond. “Dinsdag is er een hartig woordje gebabbeld en dat was echt een goed gesprek, eentje dat nodig was. We hebben het gevoel dat alles nu is gezegd en dat we nu echt aan het seizoen kunnen beginnen. Katelijne moet zondag het kind van de rekening worden. Natuurlijk is het nog altijd een beetje zoeken, maar dat mag geen excuus meer zijn. We moeten dringend een reeks neerzetten. We hebben een goede ploeg, maar dat hebben we nog niet laten zien. Het liep allemaal niet zo vlot, het klikte nog niet met de nieuwe jongens, er was het woelige einde van de voorbereid­ing, ... Als de resultaten dan uitblijven, krijg je gezeik.”

En dus willen Fond en co daar zondag op het veld van Katelijne komaf mee maken. “Daar moet het gebeuren. Hopelijk zijn we dan vertrokken en kunnen we op zoek gaan naar een eindrondet­icket. Na die nul op negen klinkt dat misschien overmoedig, maar we speelden de vorige twee seizoenen in eerste provincial­e en er zijn nog een pak spelers gebleven die dat niveau aankunnen. Dat kan niet zomaar weg zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium