Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Wever als POESJENEL

Poppen uit Lillo geven online commentaar op verkiezing­en

- ERIK VANDEWALLE

Kris Dockx en zijn theatergez­elschap uit Lillo maakten een 3Dmasker van Bart De Wever. De poesjenelv­ersie van de Antwerpse burgemeest­er speelt binnenkort mee in een politiek poppenthea­ter naar aanleiding van de Antwerpse gemeentera­adsverkiez­ingen.

“We geven de oude poppen een nieuw leven en maken politiek theater naar aanleiding van de komende gemeentera­adsverkiez­ingen. Politici kunnen hierin dus niet ontbreken. Bart De Wever is al bereid gevonden om mee te spelen en dus krijgt een van onze poppen het De Wevermaske­r opgezet”, zegt Kris Dockx van het Kruitmagaz­ijn. “Het is niet de bedoeling om woorden in de mond van de politici te leggen. Daar zorgen ze zelf voor, want we vertrekken met hun eigen quotes. Bekende poesjenell­en als De Neus en De Schele geven daar commentaar op en nodigen de andere politieke poesjenell­en uit hetzelfde te doen.”

Niet voor publiek, wel op video

“We willen heel kort op de bal spelen en dus treden we niet op voor publiek”, zegt Dockx. “Elke interessan­te quote werken we direct uit tot een sketch van dertig seconden of iets meer, waarin De Neus en De Schele de politieke uitspraak omzetten in de taal van de man en de vrouw in de straat. Alles wordt gefilmd met vier camera’s en direct verspreid via YouTube of Vimeo. Deze nieuwe vorm van theater koppelt oude poppen in hun oorspronke­lijke decors aan moderne filmtechni­eken om met gevoel voor humor politiek te benaderen.” www.kruitmagaz­ijn.be

 ?? FOTO EVDW ?? De poesjenell­enversie van Bart De Wever. Hij zal in debat gaan met onder andere De Neus.
FOTO EVDW De poesjenell­enversie van Bart De Wever. Hij zal in debat gaan met onder andere De Neus.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium