Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blijven verrassen, dat is de kunst”

Voor Joren Dom voelt het aan alsof hij al jaren op het Kiel voetbalt

- HUGO FRET

De meest ophefmaken­de transfer van Beerschot Wilrijk de voorbije zomer was ongetwijfe­ld die van Joren Dom. De flankverde­diger kwam over van rivaal Antwerp, maar werd door de Kielse supporters meteen in de armen gesloten.

Hoe beleefde je zelf die overstap van Antwerp naar Beerschot Wilrijk?

“Het is allemaal heel vlot verlopen. De Antwerpsup­porters kenden mijn situatie. Ik moest vertrekken op de Bosuil. Ze zijn blijven waarderen dat ik de voorbije seizoenen alles gegeven heb voor hun club en dat ik mee de promotie naar 1A heb gerealisee­rd. Ik moest er bij Beerschot Wilrijk enkel voor zorgen dat ik bij mijn eerste optreden niet door de mand viel. Ik was bijzonder aangenaam verrast dat ik bij mijn eerste invalbeurt in de oefenmatch tegen AA Gent applaus kreeg. Dat bezorgde me een goed gevoel, waaruit ik veel vertrouwen putte. Ik kwam bovendien terecht in een schitteren­de spelersgro­ep en we behaalden ook al goede resultaten. Ik heb dan ook geen enkele reden tot klagen. Ik voel me helemaal thuis op het Kiel.” Na vijf wedstrijde­n staan jullie aan de leiding. Is dat een reden om te beginnen dromen? “Na amper vijf wedstrijde­n moeten we vooral realistisc­h blijven. We kenden een fantastisc­he start, waarmee we vriend en vijand hebben verrast. Iedereen presteert sterk en heeft vertrouwen. Ook al beschikt Cercle Brugge over spelers met een mooier palmares dan wij, voetballen­d lagen we niet onder. We wonnen in Brugge, maar hadden er net zo goed kunnen verliezen. Alles is nog nieuw. Onze tegenstand­ers gaan straks anders tegen ons spelen. Na vier onderlinge duels begin je elkaar door en door te kennen. De kunst is de tegenstand­er te blijven verrassen. In 1B is het niet altijd de beste ploeg die aan het einde van de rit promoveert, kijk maar naar vorig seizoen. Iedereen kent wel eens een mindere periode, maar het komt eropaan het best en het langst te pieken.”

Zijn de ploegen sterker geworden dan vorig seizoen?

“Dat durf ik niet te stellen. Ik heb wel de indruk dat de topploegen sterker zijn geworden. Vorig seizoen waren alle ploegen meer aan elkaar gewaagd.”

Vandaag ontvangen jullie Westerlo, dat zijn start heeft gemist. Na winst tegen toppers als Roeselare en Cercle Brugge lijkt dat een haalbare kaart.

“Daar schuilt nu net het gevaar. De decompress­ie na twee op papier moeilijke opdrachten. We moeten met dezelfde focus als de voorbije weken aan de aftrap verschijne­n. En we moeten vooral trachten ons eigen spel te blijven spelen, negentig minuten lang. Met jongens als Jens Naessens en Benji De Ceulaer beschikt Westerlo vooraan over heel wat kwaliteit en ervaring. Het zou jammer zijn mochten we na een knappe zes op zes buitenshui­s nu op eigen veld puntenverl­ies lijden. Onze technische staf zet ons wel op scherp.”

 ??  ?? BEERSCHOT WILRIJK: Met De Jonghe (operatie mediale band) en M’Bombo (administra­tief niet in orde) telt de kern twee afwezigen. Nieuwkomer Hoffer heeft nog een fysieke achterstan­d. Messoudi is twijfelach­tig, François is opnieuw fit. KERN: Romo,...
BEERSCHOT WILRIJK: Met De Jonghe (operatie mediale band) en M’Bombo (administra­tief niet in orde) telt de kern twee afwezigen. Nieuwkomer Hoffer heeft nog een fysieke achterstan­d. Messoudi is twijfelach­tig, François is opnieuw fit. KERN: Romo,...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium