Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De verliezer zit serieus in de miserie’

Mégan Laurent trekt naar exclub met één doel: eindelijk die eerste zege pakken want...

-

De Proximus League is dit weekend al aan zijn zesde speeldag toe, maar voor Lierse blijft het nog steeds wachten op een eerste overwinnin­g. De Pallieters kunnen zichzelf flink wat zorgen besparen als het vanavond gewoon wint bij rode lantaarn Tubeke.

Als de recente geschieden­is de barometer is voor het treffen van vanavond, zit Lierse alvast op rozen. De Pallieters wonnen vorig seizoen alle vier de confrontat­ies van Tubeke. De 25-jarige Mégan Laurent was toen nog aangeslote­n in het Waals-Brabantse kamp, maar moet straks vooral zijn nieuwe werkgever uit de penarie helpen. Na zijn 4 op 15 heeft Lierse dringend nood aan een driepunter om de aansluitin­g in het klassement te behouden.

Na vijf wedstrijde­n oogt de balans met 4 op 15 niet bijster positief. Er staat straks veel druk op de ketel in het Stade Leburton.

“Beide teams wachten nog op een eerste zege na meer dan een maand competitie­voetbal. Dat betekent sowieso dat de druk toeneemt. Maar de inzet is inderdaad vrij groot. De verliezer zit serieus in de miserie, de winnaar krijgt aansluitin­g met het peloton.”

Je voetbalde de voorbije twee seizoenen in Tubeke. Is dit voor jou een speciale match? “Mja, ik ken er wel wat mensen, maar ik zie het toch vooral als een belangrijk­e match. En niet zozeer als een speciale wedstrijd. Er vallen voor ons straks drie gouden punten te winnen en daar draait het vooral om. Ik voel niet de behoefte om iets specifieks te tonen of me extra te bewijzen in Tubeke. Ik wil vooral een goede match spelen die bijdraagt tot de eerste zege voor Lierse.”

Die eerste overwinnin­g blijft veel langer uit dan verwacht. “Ze had er ook al kunnen geweest zijn, maar de realiteit is wat ze is. Het heeft weinig zin om daarover te zeuren, ook al vind ik dat we toch iets meer verdienden dan de huidige vier punten. Maar kom, het zal ook wel zijn redenen hebben waarom het nog altijd wachten is op dat eerste succesje.” Wat bedoel je precies? “Dat Lierse nog moet groeien als ploeg. Sinds de eerste training is er toch wel een behoorlijk verloop geweest van belangrijk­e jongens die de club verlieten en aanwinsten die wat inpassing nodig hebben. Dat merk je, vind ik. We kunnen veel beter. We werken er echt keihard aan om snel een hecht geheel te smeden. Het hoeft amper gezegd dat een overwinnin­g zeker mentaal zou helpen.”

Sinds je voor Lierse tekende, is er inderdaad wel wat veranderd. Toen had het er nog alle schijn van dat je vlot mee voor de prijzen zou spelen op het Lisp. “Dat klopt, maar dat is het moderne voetbal. Beslissing­en van andere spelers of van de directie van de club, daar sta je machteloos tegenover. Ik hou me er niet mee bezig en wil er ook niet te veel aan denken. De kern is wat hij is. Het enige waar we ons moeten op concentrer­en, is die eerste zege van het seizoen. Al de rest is bijzaak.”

Want Lierse doet er goed aan zich snel bij de eerste vier te nestelen. Jij weet wat het is om de playdowns te moeten spelen. “Ik kwam er vorig seizoen met Tubeke nog in uit. Het is echt geen pretje. Je staat voortduren­d onder druk, omdat je weet dat die laatste plaats absoluut moet vermeden worden. We moeten nu dus keihard werken om in maart het plezier en de rust van Play-off 2 te kunnen proeven. Dat is een doelstelli­ng die haalbaar moet zijn. OH Leuven lijkt me op termijn buiten categorie, maar verder kunnen we onze voet naast alle teams uit 1B zetten.”

 ??  ??
 ??  ?? AGENCY FOTO GMAX
AGENCY FOTO GMAX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium