Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bibberend en bloednerve­us tot die eerste noten goed waren”

- TOM VETS

Het eerste magische moment van het seizoen gisteravon­d in The Voice van Vlaanderen: de 19jarige Bonni Van Ounsen uit Ekeren kreeg na zijn wervelende auditie een staande ovatie van het publiek én de coaches. De ontlading was enorm. “En zeggen dat ik zo onzeker was dat ik niet eerder durfde deel te nemen.”

Nochtans zag het er even desastreus uit toen de student marketing op het podium ging. De jongeman was zo nerveus dat de versterker van zijn gitaar bijna uit zijn handen bibberde. “Ik had de beelden al een bekeken toen we met onze coach waren samengekom­en”, vertelt Bonni. “Tja, het verraste me niet. Ik was die dag bloednerve­us.” Wat was er aan de hand? Bonni Van Ounsel: Zoals bij vele andere kandidaten is het een stap in het onbekende. Ik had al eens opgetreden, maar dat was telkens heel kleinschal­ig. Plots stond ik daar in een televisies­tudio voor een publiek 150 mensen en vier profession­ele muziekmake­rs. Ik had nog nooit aan een tv-programma deelgenome­n. De hele situatie verlamde me compleet. Zag je het fout aflopen? Toen ik zo hard bibberde, kwam het inderdaad in me op dat ik misschien door de zenuwen ten onder zou gaan. Maar zodra ik het nummer inzette, verminderd­e de stress zienderoge­n. Toen de eerste noten goed waren, wist ik dat het wel in orde zou komen. Zeker toen ik merkte dat de coaches begonnen af te drukken – haast allemaal tegelijk – had ik mezelf weer onder controle. Waarom wou je deelnemen aan The Voice van Vlaanderen? Een deelname spookte al langer door mijn hoofd. Bij de vorige editie had ik ook al veel zin om deel te nemen. Maar ik heb er toen toch van afgezien omdat ik me te onzeker voelde. Maar vrienden en familie bleven zeggen dat ik zo’n goede stem had. Toen er opnieuw een oproep werd gelanceerd, dacht ik: foert, ik doe het toch. Al was het zeker met een klein hartje. Maar het interessee­rt me niet meer wat de mensen denken. Ik weet dat ik het kan. Welke ervaring had je al? Heel kleine zaken, zoals korte optredens op een trouwfeest. Dan zing ik Hallelujah en nog enkele andere nummers. Of een optreden op een festival van de Chiro in het Bouckenbor­ghpark in Merksem. Maar dat kan je niet vergelijke­n met The Voice. Ik had toen amper stress. Hoe heb je je muzikale passie ontdekt? Dat was al vroeg, toen ik nog bij de onthaalmoe­der zat. In een hoekje zag ik een gitaar staan, en die had een opmerkelij­ke aantrekkin­gskracht op mij. Ik ben erop beginnen te tokkelen, maar dat

was verre van goed. Ik heb later een gitaar gekregen waar ik mee aan de slag ging. Wonderwall van Oasis was een van de eerste liedjes die ik goed kon spelen. Ook via video’s op YouTube leerde ik alles over gitaar spelen en akkoorden, en na enkele weken begon ik het onder de knie te krijgen. Maar toen zong je nog niet? Nee. Na een tijdje merkte ik dat er nog iets ontbrak bij die muziek: een stem. Ook juist zingen leerde ik mezelf. Ik ben nooit naar de muziekscho­ol geweest en volgde ook geen zangles. Uiteindeli­jk had ik vier jaar geleden mijn eerste optreden, in een cafeetje in Antwerpen.

Je hebt intussen ook een eigen kanaal op YouTube. Tja, elke zanger wil zijn opnames delen met het publiek. Daarom post ik al een hele tijd geregeld wat filmpjes. In een daarvan werk ik trouwens samen met Jérémy Vrielynck, die vorige week ook deelnam aan The Voice. Nu deze blind audition op televisie komt, ga ik nog wel snel enkele oude video’s van YouTube verwijdere­n. Die dateren van lang geleden en ik vind ze zelf niet meer goed.” Voor je auditie koos je voor The Man Who Can’t Be Moved van The Script. Waarom? Ik wou geen nummer kiezen dat iedereen al kent. Shape of You van Ed Sheeran ligt me goed, maar dat nummer is een echte hype geweest. Misschien kon dat wel tegen me werken. Maar The Script was een waardig alternatie­f. Een nummer waarin de stem goed te horen valt en waarin ik veel gevoel kon leggen. En niet iedereen kent het.

Natalia noemde het “een privilege” dat je wou deelnemen aan The Voice, Alex loofde je androgyne stem. Waarom koos je uiteindeli­jk voor Koen? Dat was een snel uitgemaakt­e zaak. Koen is iemand die het Sportpalei­s heel vaak deed vollopen en ontzettend aangenaam is in de omgang. Behoorlijk down to earth en een echte performer. Hoever reiken je muzikale ambities? Mocht ik ooit de kans krijgen om profession­eel met muziek aan de slag te gaan, dan zal ik geen seconde twijfelen. Die gitaar is bijna mijn derde arm. Elke dag ben ik ermee bezig, minstens een uur. Ik ben zeker nog geen topartiest, maar ik wil veel leren. Momenteel studeer ik marketing aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Ik heb nog drie jaar voor de boeg. Er is dus een alternatie­f in de maak, mocht het in de muziek niks worden.

BONNI VAN OUNSEN Deelnemer ‘The Voice’ “Plots stond ik daar in een televisies­tudio voor 150 mensen en vier profession­ele muziekmake­rs. Ik had nog nooit aan een tvprogramm­a deelgenome­n. De hele situatie verlamde me compleet.”

The Voice van Vlaanderen, elke vrijdag om 20.35u op VTM

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium