Gazet van Antwerpen Stad en Rand

”Het heeft maanden geduurd voor hij die periode te boven is gekomen”

- Paul Peeters (sks)

Dat Koen Van Langendonc­k vier jaar geleden bij Westerlo een vangnet vond, heeft hij in grote mate te danken aan keeperstra­iner Paul Peeters, die hem eerder al naar Lommel wilde halen. Hij stak in ’t Kuipje zijn nek uit voor de komst van de Limburger. “Ik heb écht moeten doorduwen om hem hier binnen te halen”, zegt Peeters.

“In het begin had hij het ook hier niet makkelijk”, vertelt Peeters. “Puur een mentale kwestie. Als jonge doelman is hij bij Beerschot helemaal geknakt. Het heeft maanden geduurd voor hij die periode te boven is gekomen. In de voorbereid­ing had hij nog tijd nodig om alles te verwerken. Je moest regelmatig zeggen dat hij goed had getraind of een sterke wedstrijd had gespeeld. Hem erop wijzen dat hij het nog wel kon.” Vandaag staat er een andere doelman tussen de palen, verzekert Peeters. “Dat heeft hij helemaal aan zichzelf te danken. Koen is een echte karakterme­ns. Hij is geen speler die op zijn talent kan teren, eerder iemand die een hele week zwaar moet trainen om in het weekend goed te presteren. Iedere week analyseren we elk moment. Wat was er goed? Wat deed hij fout? Koen is extreem kritisch.”

Van Langendonc­k krijgt het zelf niet over zijn lippen, maar Peeters is ervan overtuigd dat zijn poulain extra gemotiveer­d is om zich te tonen op het Kiel. “Na een tijdje ben je die vragen over je verleden wel beu, maar je kan het ook niet uitwissen. Zaterdag zal hij daar sowieso aan denken en ik ben er honderd procent zeker van dat hij die mensen daar wil overtuigen met een goede prestatie. Het gevaar is dat je dan te geconcentr­eerd bent. Maar Koen is iemand die zoiets wel kan plaatsen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium