Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Misschien blijf ik hier wel enkele jaren”

- PETER NYS

Rupel Boom staat voor een drukke week. Zondag komt Torhout op bezoek, woensdag is er de bekermatch in Eupen en vier dagen later moet er alweer gevoetbald worden voor de competitie in Brakel. Waarschijn­lijk krijgt de laatste Boomse nieuwkomer, John Nkomb Nkomb, nu heel wat speelkanse­n.

John Nkomb Nkomb moet bij Rupel Boom Antonio Muñoz-Herrera doen vergeten. Het debuut van de aanvaller was alvast veelbelove­nd, in zijn eerste officiële match scoorde hij meteen. Op z’n 23ste heeft de Franse spits al een flink stuk van de wereld gezien. “Ik kom uit de jeugd van Bastia en belandde van daaruit bij het B-elftal van PSG”, opent Nkomb Nkomb. “Daarna volgden passages bij Evry, het Amerikaans­e Floridians en het Italiaanse Monopoli om uiteindeli­jk weer in Frankrijk aan de slag te gaan. En sinds enkele weken voetbal ik voor Rupel Boom.”

Het was de makelaar van Jordan Kerstenne die jou bij de Steenbakke­rs introducee­rde. “Ik ben hier begin augustus komen testen en we zijn vanaf dan altijd contact blijven houden. In de laatste week van de transferpe­riode zijn we dan tot een akkoord gekomen. Inmiddels ben ik met mijn familie naar België verhuisd. Mijn vrouw en ik wonen in Antwerpen.”

Rupel Boom traint enkel ’s avonds. Heb jij overdag dan genoeg om handen?

“Voorlopig lukt het wel. Ik train ook overdag, want ik haal mijn beste niveau nog niet. Ik denk dat ik nog twee à drie weken nodig heb om helemaal in topconditi­te te zijn. Intussen kan ik de ploeg wel al helpen. Zondag kreeg ik al twintig minuten van de coach en maakte ik het vierde doelpunt in de met 1-4 gewonnen wedstrijd op Pepingen-Halle. Dat is goed voor mijn vertrouwen, een spits leeft voor een stuk toch van zijn doelpunten.”

Je versleet al heel wat clubs op korte tijd. Is het de bedoeling om je nu in Boom voor een langere periode te settelen? “Dat zou goed kunnen. Ik laat alle mogelijkhe­den open. Ik zet alles op het voetbal en verzorg me als een prof. Op korte termijn wil ik me in de ploeg spelen bij Boom en de club aan promotie helpen. Dan kan het best zijn dat ik hier blijf, al weet je nooit wat de toekomst brengt. Misschien speel ik me in de kijker van hoger spelende clubs en worden we daar allemaal beter van.”

Rupel Boom: De Paepe is terug na blessure.

Kern: Snyders, Van Den Driessche, Kerstenne, Lodders, De Paepe, Spaenhoven, Hens, Mertens, Meseure, Put, Laureys, Adesanya, Doncos, Nkomb Nkomb, Houmani, Verdyck en Van Hoof.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? John Nkomb Nkomb met trainer Urbain Spaenhoven.
FOTO TOM GOYVAERTS John Nkomb Nkomb met trainer Urbain Spaenhoven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium