Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De nonchalanc­e moet eindelijk uit deze groep”

- STIJN DRUANT

Met een twee op zes is promovendu­s City Pirates niet slecht, maar zeker ook niet geweldig aan zijn seizoen in tweede amateurkla­sse begonnen. En laat de Merksemnar­en net nu voor de verplaatsi­ng naar titelfavor­iet Thes Sport staan. “We staan voor een van de lastigste duels dit seizoen”, zegt aanvoerder Yarrith Kwik.

“We gaan op bezoek bij de uitgesprok­en titelfavor­iet”, zegt Kwik. “We moeten dan ook realistisc­h blijven. Als we tegen Thes een punt weten te pakken, mogen we niet klagen. De Limburgers hebben een grote en vooral dure kern, maar ze moeten het wel nog altijd tonen op het veld. Maar goed, zoals steeds gaan we niet te veel naar de tegenstand­er kijken. City Pirates gaat altijd uit van eigen kracht. Ja, ook op het veld van Thes. Alleen moeten we misschien iets meer durven te loeren op de counter. Daar moeten we ons niet over schamen. Er zijn zoveel ploegen die dat doen, vooral tegen ons. Het is allen een beetje jammer dat we enkele basisspele­rs missen, maar onze kern is voldoende groot om dat op te vangen. Dat mag het probleem niet zijn.” Maar is er dan toch echt geen greintje druk bij City Pirates na die twee op zes als competitie­start? Het was zeker niet slecht, maar hadden ze in Merksem toch niet op iets meer gerekend? Kwik: “We voelen totaal geen druk. In Overijse was iedereen lovend, na de match tegen Cappellen klonk het wel gematigder. Maar er is nooit druk vanuit het bestuur, ze weten dat we er elke week vol voor gaan. Alleen is het wel zo dat de mentalitei­t van sommige spelers beter kan. Zeker tijdens de wedstrijd. Het moet aandachtig­er en scherper, vooral in het begin van de match. Het is misschien een beetje typisch voor deze kern, maar die nonchalanc­e zal er toch uit moeten, we spelen nu eenmaal een reeks hoger. Pas als we dat uit ons spel krijgen, kunnen we echt veel punten gaan pakken.”

Te veel tegendoelp­unten

Puntje één is dus de nonchalanc­e waar City Pirates mee kampt. Nog puntjes van kritiek?

“We slikken te veel goals”, pikt Kwik meteen in. “Vorig jaar pakten we ook al veel goals, maar met onze aanvallend­e weelde scoorden we toen toch vaak een keer meer dan de tegenstand­er. Alleen wordt dat dit seizoen een reeks hoger een ander paar mouwen. Details zullen in tweede amateurkla­sse nog bepalender worden, foutjes zullen nog meer worden afgestraft. Het is aan ons om daaraan te werken. Maar eerst de verplaatsi­ng naar Thes tot een goed einde brengen.”

Ploegnieuw­s: Deboeure (enkel), Delalieux (enkel), Nsumbu (quadriceps), Nesen (ziek), Sababti (breuk knieschijf), Borahsasar (lies) en Wilms (bil) zijn out. Lenie, Schrauwen en Muyshondt speelden met de beloften.

Kern: Borges, Dreesen, El Jattari, Felix, Kwik, Roef, Schrauwen, Seifferman­n, Van Den Bogerd, Van Hove, Van Tongerloo, Van Zantvoort, Verboven, X, X, X.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Yarrith Kwik. De aanvoerder panikeert niet na de twee op zes van City Pirates.
FOTO GOYVAERTS Yarrith Kwik. De aanvoerder panikeert niet na de twee op zes van City Pirates.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium