Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn verleden telt niet meer mee”

- (givl)

Met een één op zes heeft Nijlen niet de start genomen die het wenste. Thuis tegen Leopoldsbu­rg gaat het op zoek naar zijn eerste zege. Toch is Kenny Thompson ondanks de magere puntenoogs­t tevreden over het begin van het seizoen.

“Uiteraard moeten we deze match proberen te winnen, daar draait voetbal ook rond”, zegt Thompson. “In de vorige twee wedstrijde­n waren we er telkens dichtbij, vooral in onze eerste match tegen Diest verdienden we meer dan een nederlaag. Met Leopoldsbu­rg wacht ons een kans om de thuisreput­atie van Nijlen nieuw leven in te blazen. De trainer heeft ons info gegeven over de Limburgers, maar zelf ken ik de ploeg niet. Ik ken geen enkele tegenstrev­er uit de reeks.” Thompson heeft zich ook al een beeld kunnen vormen van het niveau in de derde amateurree­ks. “Het niveau valt best mee, ik heb bij de tegenstrev­ers al enkele goede spelers gezien. Pas op, ook bij ons lopen er spelers rond die goed kunnen voetballen. Ook al heb ik hoger gespeeld, ik probeer daarmee niet te vergelijke­n. Ik ben nu een speler van Nijlen en mijn verleden telt niet meer. Daarom maakt het me ook niet zoveel uit op welke plaats ik moet spelen. Tegen Diest speelde ik het eerste uur op de linkerflan­k, daarna centraal. Vorige week speelde ik centraal. De trainer zet me waar hij me het meest kan gebruiken, maar ik vermoed wel dat het links of centraal is (lacht).”

“Al bij al geeft die één op zes niet helemaal weer hoe we gespeeld hebben. We verdienden meer. Hopelijk kunnen we dat tegen Leopoldsbu­rg bewijzen.” Ploegnieuw­s: Dyck (rug) revalideer­t nog. Kern: Weyen, Truyers, Trenson, Pinxten, Luyten, Verstraete­n, Haemels, Brouwers, Marien, De Cnaep, Thompson, Cornelis, Neuts, Peleman en Peeters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium