Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goeie zomer moet deze winter renderen”

-

Dit weekend staan er voor De Nieuwsblad Moedige Veldrijder Trofee met het PK in Vorselaar en de cross in Koningshoo­ikt twee wedstrijde­n op het programma. De broers Toon en Victor Vandebosch staan in minstens een van de twee crossen samen aan de start.

Vorig seizoen was Toon nog actief bij de juniores waar hij een prima seizoen kende. Begin september maakte hij in Kessel zijn debuut bij de beloften, waar hij zijn broer Victor terugvond die daar vorige winter al ervaring opdeed. “Het was toch afwachten hoe het zou gaan zo’n niveau hoger”, zegt de jongste van de twee broers. “Maar dat bleek goed mee te vallen. Op het Fort van Kessel startte ik met een zevende plaats, vorige week in Wiekevorst sprintte ik zowaar naar een tweede plaats. Uiteindeli­jk is ook een B-cross toch een uur lang en dat is twintig minuten meer dan bij de juniores. Maar dat bleek dus geen obstakel te zijn. Al moet het grote werk nog komen natuurlijk, voorlopig zijn het nog allemaal B-crossen waarin ik start. Pas vanaf Gieten zal ik ook in A-crossen starten. Ik ben van plan om alle wedstrijde­n voor de Superprest­ige mee te rijden. In de zomer heb ik een goeie basiscondi­tie kunnen opbouwen, ondanks een knieblessu­re die me in mei twee weken afremde. Als voorbereid­ing op het cross-seizoen reed ik onder meer enkele internatio­nale rittenkoer­sen. Ik heb zelfs ontdekt dat het klimmen me als lichtgewic­ht best wel ligt. Zo eindigde ik negende in de gerenommee­rde Tour du Valromey op de grens tussen Frankrijk en Zwitserlan­d en won ik in de Ardennen tweemaal het bergklasse­ment in de klimkoerse­n in Herbeumont en Vressesur-Semois.”

Victor Vandebosch rijdt voor profcarriè­re

Ook broer Victor wil dit seizoen bewijzen dat hij een mooie stap voorwaarts gezet heeft. “Ik heb een goede zomer gehad”, zegt Vandebosch. “Ik voel dat ik progressie heb geboekt. Ik was vaak mee met de kopgroep en stond als tweede ook eens op het podium in Aartselaar. Alleen was mijn start in het veld niet meteen een meevaller. Zeker in Kessel had ik een totale offday en kwam ik er niet aan te pas. Vorige week in de A-cross in Eeklo liep het al heel wat beter. Op training heb ik nochtans een heel goed gevoel. Ik denk alleen dat ik nog wat wedstrijdr­itme tekortkom. Als ik dat terug beet heb, mik ik op zo veel mogelijk toptienpla­atsen. Lukt me dat dit jaar niet, dan moet ik realistisc­h zijn en beseffen dat een profcarriè­re te hoog gegrepen is. Maar dat is voor later, eerst ga ik er alles aan doen om dit seizoen te laten zien tot wat ik in staat ben.” KAREL LEMMENS

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Toon Vandebosch. Hij rijdt dit seizoen zijn eerste seizoen bij de beloften.
FOTO PHOTO NEWS Toon Vandebosch. Hij rijdt dit seizoen zijn eerste seizoen bij de beloften.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium