Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten agressieve­r zijn”

- (stdr)

Ternesse ging vorig weekend op eigen veld kopjeonder tegen Wellen en bleef zo op drie punten uit twee wedstrijde­n steken. Zondag gaan de Wommelgemn­aren op bezoek bij het Limburgse Termien.

“Vorig weekend creëerden we veel te weinig”, zegt Christof Van Bouwel. “Maar goed, als promovendu­s wordt het toch een heenronde lang aftasten, de meeste ploegen zijn onbekend voor ons. Net als Wellen vorig weekend mogen we tegen Termien dezelfde mentalitei­t verwachten. We beseffen dat we ook zelf agressieve­r voor de dag zullen moeten komen. Je zou denken dat in de nationale reeksen veel meer voetbal gespeeld wordt, maar het tegendeel bleek ook al waar: Ternesse zal meer vechtvoetb­al moeten brengen.”

En dus wil de linksachte­r op bezoek bij de provincial­e kampioen uit Limburg niet met lege handen achterblij­ven. “We zouden dit seizoen op de middenmoot willen mikken. Alleen moet je dan wel eerst zien dat je zo snel mogelijk in veiligheid bent. Daarom kunnen we dus maar best iets rapen op het veld van Termien. Van bij het begin van het seizoen achtervolg­en en snel druk voelen, zou voor niemand binnen deze club goed zijn.” Gelukkig kan Ternesse voor de verplaatsi­ng naar de Genkse wijkclub opnieuw rekenen op Schots, Van Dyck en Pittoors. Zij moesten vorige week verstek geven. Van Bouwel: “Dat waren toch vaste waarden in onze kampioenen­ploeg. Zij zorgen voor die extra ervaring en aansturing.”

Van Bouwel zelf lijkt ook dit seizoen weer als linksachte­r te worden uitgespeel­d. Het blijft toch wennen voor de voormalig flankaanva­ller. “Ik was altijd een aanvaller en was ook aanvallend ingesteld. Maar oké, ik voel me goed op die linksachte­r, ik speel er nu toch ook al even. De coach is tevreden en ik respecteer zijn keuze. Zolang ik maar speel, zeker nu we weer in de nationale reeksen actief zijn. Ik wil opnieuw een stap hogerop zetten en de verwachtin­gen blijven inlossen”, aldus de zelfstandi­g ramenwasse­r van beroep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium