Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Daar is de eerste sneeuw

Skipiste Aspen nu al in avant-première, eind oktober open voor publiek

- LUK LUYTEN

Zakenpartn­ers en sympathisa­nten kregen zondag de primeur om als eersten het sneeuwtapi­jt van skipiste Aspen te mogen betreden. De grootste indoor skihal van Vlaanderen gaat eind oktober open.

Van buiten oogt de nieuwe skihal op het industriet­errein Terbeke indrukwekk­end, maar binnen ligt er nog veel werk voor de boeg. Toch kreeg een honderdtal bezoekers zondag al een idee van hoe de nieuwe skitempel er straks zal uitzien. En dat spreekt al evenzeer tot de verbeeldin­g.

“Het is tot hiertoe een waanzinnig avontuur geweest”, zegt Yves Champagne van Aspen. “Wat we in negen maanden hebben bereikt, spreekt tot de verbeeldin­g. Onze eerste sneeuw ligt er voor eeuwig. Op vrijdag 27 oktober zullen de eerste skiërs de afdaling kunnen maken.”

Aprèsski

In de Ice Balcony-bar, hoog boven de piste, was het nog erg koud en de receptie had alles van een après-skimoment. Maar de beloning voor het koukleumen was een wandeling over het verse sneeuwtapi­jt, dat het onderste gedeelte van de piste al helemaal bedekt. In de komende weken komt ook het hoger gelegen gedeelte aan de beurt.

Onderaan de piste krijgt u pas goed een idee van wat 240 op 50 meter betekent en wat het hoogtevers­chil in werkelijkh­eid is. Voor die oppervlakt­e van 12.000 vierkante meter is 6.000 kubieke meter sneeuw nodig. Dat zijn vierhonder­d vrachtwage­ns. Het sneeuwtapi­jt wordt op de juiste temperatuu­r gehouden door 75 kilometer aan koelleidin­gen.

Tickets reserveren en inschrijve­n voor de lessen kan nu al via www.aspen.be. Lessen reserveren kan ook in de pop-upinfobali­e aan de Terbekehof­dreef 43 op woensdag en donderdag van 16 tot 20u en zaterdag tussen 14 en 18u.

YVES CHAMPAGNE

Aspen ‘‘Onze eerste sneeuw ligt er voor eeuwig. Op vrijdag 27 oktober zullen de eerste skiërs de afdaling kunnen maken.’’

 ?? FOTO LUK LUYTEN ?? Het team van Aspen plant de vlag op het verse sneeuwtapi­jt van de indrukwekk­ende skipiste.
FOTO LUK LUYTEN Het team van Aspen plant de vlag op het verse sneeuwtapi­jt van de indrukwekk­ende skipiste.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium