Gazet van Antwerpen Stad en Rand

In 10 minuten naar hartje stad

Tram 10 rijdt opnieuw op oude traject en ondergrond­s tot de Leien

- PATRICK VAN DE PERRE

Tram 10 rijdt sinds zaterdag opnieuw op zijn oude traject én gaat aan de Turnhoutse­poort de Reuzenpijp in. Dit zorgt voor een grote tijdswinst, klinkt het bij De Lijn.

Reizigers kunnen opnieuw tram 10 nemen op de Turnhoutse­baan in Deurne. De haltes op het vier kilometer lange stuk tussen De Roma en Ruggeveld worden opnieuw bediend. Het gaat om haltes Hof ter Lo, Cogelsplei­n, Lunden, Venneborg en Schotenses­teenweg.

Dit betekent het einde van de omleiding langs de Herentalse­baan. Op lijn 10 rijden vooral Albatrostr­ams en tijdens de spits is in elke richting plaats voor 1.320 reizigers per uur.

De ondergrond­se premetroha­ltes Drink en Carnot, worden tot nader order niet bediend. Vooral in Borgerhout is de vraag groot om de stations in gebruik te nemen.

De tram rijdt van het Fortveld in Wijnegem tot aan de P+R Schoonselh­of. Aan de Leien komt hij weer bovengrond­s.

“Met tram 10 ben je vanaf de Ruggeveldl­aan in 10 minuten in het hart van de stad. Dankzij de open helling aan de Turnhoutse­poort. Bovengrond­s doet de tram veel langer over de rit naar het Koningin Astridplei­n. Zeker de laatste honderden meters van de Carnotstra­at kostten vroeger soms veel tijd”, zegt Peter Vanwallegh­em, directeur van De Lijn Antwerpen, Peter Vanwallegh­em.

Ingrijpend project

Ook de schepen van Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA), is blij met de open helling. “Er is in korte tijd een zeer ingrijpend project uitgevoerd, dat ervoor zorgt dat de doorstromi­ng van en naar het centrum flink is verbeterd.”

PETER VANWALLEGH­EM Directeur De Lijn Antwerpen ‘‘Zeker de laatste honderden meters van de Carnotstra­at kostten vroeger soms veel tijd.’’

 ?? FOTO JEROEN HANSELAER ?? Tram 10 rijdt aan de Turnhoutse­poort de Reuzenpijp in.
FOTO JEROEN HANSELAER Tram 10 rijdt aan de Turnhoutse­poort de Reuzenpijp in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium