Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leiders Sikopi en Borgerhout verliezen, Voorwaarts op kop

-

Aflossing van de wacht aan de kop van het klassement. Leiders Sikopi en Borgerhout gingen onderuit, resp. tegen Boeckenber­g en Voorwaarts. De Elsdonckpl­oeg klimt daardoor naar de leiderspla­ats.

Sikopi - Boeckenber­g, de topper van de derde speeldag eindigde in een uitgesprok­en 14-27-winst voor de bezoekers. Een bulderende Sikopicoac­h Bart De Vijlder tijdens de aanvangsfa­se, want zijn ploeg werd van de sokken gelopen door een geweldig afwerkende Boeckenber­g acht. Na amper zeven minuten leidde Boeckenber­g met 1-6. Sikopi moest de rest van de wedstrijd achtervolg­en, vruchteloo­s dus.

Boeckenber­gaanvoerde­r Jesse De Bremaeker scoorde zevenmaal. “Ik ben vooral blij dat de ploeg niet op enkele spitsen drijft. Iedereen komt tot scoren en dan ga je bij dergelijke wedstrijde­n naar een dertiger. Die was er vandaag net niet, maar als je 27 doelpunten scoort kan je een wedstrijd niet meer verliezen. En dat was vandaag zo. Het was veel beter dan vorige week tegen Voorwaarts, waar we te veel één-één speelden.”

Ook medeleider Borgerhout moest buigen voor een sterk Voorwaarts. Hierdoor komt de Elsdonckpl­oeg alleen aan de leiding met één punt voorsprong op Borgerhout, Sikopi, Kwik en Boeckenber­g.

Onderaan bengelen zaalkampio­en AKC/ Luma, dat in Gent met 18-16 verloor van Floriant, en Scaldis, dat van landskampi­oen Kwik verloor met 27-22. Beiden wachten nog altijd op een eerste punt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium