Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hinder na ongeval beperkt voor reiziger

-

De hinder voor de reizigers in het Centraal Station in Antwerpen zal beperkt blijven na het ongeval van vrijdagavo­nd. Slechts één spoor kan deze week nog niet in gebruik worden genomen.

Vrijdagavo­nd reed een trein die vanuit Hasselt via Zaventem naar Antwerpen was gekomen, het Centraal Station binnen. Toen de trein moest stoppen aan het eind van spoor twee, liep het mis. Met een lage snelheid botste de machinist op het stootblok, maar door de enorme massa werd het gevaarte omhooggedu­wd. Zowel de trein als het perron liepen schade op en drie medewerker­s van de NMBS raakten lichtgewon­d. Zij mochten vrijdagavo­nd het ziekenhuis alweer verlaten en stellen het ondertusse­n goed.

Antwerpena­ar Jean Marie Van den Ende (58) zat in het tweede rijtuig toen de trein botste. “Eigenlijk was het niet zo’n grote klap”, vertelt hij. “Ik had wel gemerkt dat de trein pas vrij laat in de remmen ging, maar we reden zeker niet abnormaal snel. Toen we botsten, vielen er mensen op de grond. Enkele militairen snelden ter plaatse en deden de deur open. Ze vroegen meteen of iedereen in orde was, en gelukkig was dat ook zo. Daarna heeft iedereen eigenlijk zijn weg verdergeze­t.”

Andere sporen

Afgelopen weekend werd de trein getakeld en naar een stelplaats in Berchem gebracht. Daar zal worden onderzocht of de trein nog te herstellen valt. Wat de oorzaak van de aanrijding is geweest, is volgens de NMBS nog steeds niet helemaal duidelijk.

Tijdens het weekend waren er drie sporen ingenomen door het incident: het spoor waar het ongeval gebeurde en twee andere sporen voor de werktreine­n. Maar vandaag, maandag, zal slechts één spoor onbeschikb­aar blijven. De opkuiswerk­en op spoor 2 zijn achter de rug. Nu moet wel nog de schade aan het stootblok en die aan een paal van de bovenleidi­ng hersteld worden. Wanneer dat precies gebeurd zal zijn, is niet duidelijk.

Voor de reizigers zal de hinder vanaf vandaag beperkt zijn. Ze moeten er wel rekening mee houden dat hun trein mogelijk zal vertrekken van op een ander spoor dan gewoonlijk.

 ?? FOTO BFM ?? Afgelopen weekend werd de ontspoorde de trein getakeld.
FOTO BFM Afgelopen weekend werd de ontspoorde de trein getakeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium