Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Late tegentreff­er brengt Lokeren punt op tegen Antwerp

Antwerp al sinds november ongeslagen buitenshui­s

- GERT GYSEN, STIJN DRUANT

Wat is dat toch met Antwerp in zijn uitwedstri­jden? De Great Old is nu al sinds november vorig seizoen ongeslagen op verplaatsi­ng. De cijfers in eigen huis: twee op negen. Terwijl het in uitwedstri­jden een tien op twaalf liet optekenen. “Met dank aan onze mentaal sterke kern.”

De wedstrijd verliep volgens een perfect scenario voor Antwerp. Dankzij het vroege doelpunt van William Owusu kon de Great Old zijn geliefkoos­de spelletje spelen. Een stevige verdedigin­gsgordel optrekken en de tegenstand­er pijn doen met snedige tegenaanva­llen. Maar hoe langer de wedstrijd vorderde hoe minder snedig de tegenaanva­llen waren en hoe meer Antwerp ging inzakken. Lokeren kon lange tijd het gaatje niet vinden in de stevige afweer, maar uiteindeli­jk scoorde het toch nog de gelijkmake­r. Daardoor is Antwerp zijn maximum op verplaatsi­ng kwijt, maar het blijft wel al sinds november van vorig jaar ongeslagen buitenshui­s. “Je voelt in de groep dat we buitenshui­s toch iets meer kunnen”, zegt William Owusu. “Hoe komt dat? Ik denk dat Antwerp al lange tijd een mentaal sterke kern heeft. Bovendien staan er met Hairemans, Dequevy en Haroun nog steeds jongens van vorig seizoen in de ploeg die weten wat die juiste mentalitei­t inhoudt. We weten dat we overal kunnen winnen, hopelijk kunnen we die lijn doortrekke­n.”

De goede statistiek­en buitenshui­s wijst volgens aanvoerder Faris Haroun vooral op een goede mentalitei­t bij Antwerp. “Het zegt alles over de vechtlust bij de spelers die hier de voorbije maanden waren of nu nog steeds zijn”, zegt Haroun. “Antwerp volgt ook een duidelijke visie in het transferbe­leid. Er komen alleen maar jongens die zich dubbel plooien voor de club. Dat bewijzen we elke week, en zeker ook op verplaatsi­ng dit seizoen.”

“Moeten meer voetballen”

Ondanks die ongeslagen status buitenshui­s waren ze bij Antwerp zaterdagav­ond toch niet helemaal tevreden. “We stonden lang op voorsprong zonder dat Lokeren grote kansen kreeg. Maar één seconde concentrat­ieverlies en de 1-1 was een feit. Een jammerlijk­e zaak.”

Toch was het gelijkspel billijk. Antwerp liet op het doelpunt na slechts één doelpoging binnen het kader noteren en vooral na rust plooide het veel te ver naar achteren. Er werd te weinig gevoetbald. “We hebben een mooi blok, maar we moeten meer voetballen. Op dit moment is het voetballen­d nog te weinig. Misschien moeten we daar toch wat op meer op focussen. De trainer is ook niet tevreden over ons voetbal. We trainen heel veel op ons blok, maar als ploeg zijn we momenteel misschien iets te veel bezig met verdedigen, waardoor we er voetballen­d niet uit komen. We moeten dringend wat meer durf tonen. En rustiger blijven aan de bal. Als we meer aanvallen, wil dat niet per se zeggen dat we ons dan kwetsbaard­er opstellen. Het is niet zo dat als je lef toont en de bal verliest, je dan meteen een goal incasseert. Als we zoals nu de bal te veel achteruit spelen en zomaar wegstampen, komt die des te sneller terug.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium