Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Rechtsback, die positie ben ik niet gewend"

-

Antwerpcoa­ch Laszlo Bölöni mag dan wel over een ruime kern beschikken, de vacature op de rechtsacht­er blijft nog altijd vacant, zeker nu het nog steeds wachten is op een fitte Buta. En zo moest Sambou Yatabaré ook in Lokeren achterin spelen.

“Het was een moeilijke match”, zuchtte Yatabaré. “We wisten wel snel de score te openen, maar we moesten veel vechten en verdedigen. Jammer dat we toch nog die gelijkmake­r moesten toestaan.”

De ex-speler van onder meer Werder Bremen en Standard was getuige van enkele hete standjes in de slotfase: vermeend handspel van Corryn, een bal die al dan niet over de doellijn ging en wat trek- en duwwerk voor de neus van de vierde official. “Er was nog wat wrevel rond een eventuele strafschop. En dan die bal waarbij Lokeren claimde dat hij over de lijn was... Dat heeft me wel gedegoutee­rd. Maar we moeten verder. Vergeet niet dat we nog aan het bouwen zijn, hopelijk gaat het straks snel beter. Het was een lastige avond op Daknam, maar dat wisten we op voorhand.”

Yatabaré beging meerdere kleine overtredin­gen en kreeg ook zaterdag weer een gele kaart. “Dat was niet goed, nee. Maar ik ben het ook niet gewend om als rechtsback te moeten spelen. Het was pas mijn tweede match. Ik geef alles, maar je kan niet altijd meteen goed zijn op een plek die je niet gewend bent.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium