Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Coach kiest voor ander type”

Tom De Sutter redt Lokeren met assist, maar moet van Peter Maes werken aan zijn fysiek

- GERT GYSEN PATRICK PLAETINCK

Peter Maes (coach Lokeren) “Bij Lokeren moet je als spits meer meters doen dan bij Club Brugge. Daar heb je een bepaalde fysieke paraatheid voor nodig.” Tom De Sutter (spits Lokeren) “Ik heb geen probleem met Peter Maes. Hij is een goede coach en ook een aangename persoon. Ik kan alleen maar hard blijven werken.”

Eindelijk nog eens goed nieuws voor Tom De Sutter. De spits van Lokeren had zaterdag met een assist een belangrijk aandeel in de gelijkmake­r tegen

Antwerp. Een opsteker na de kritiek van zijn voorzitter en het bankzitter­sstatuut dat hij draagt sinds de komst van coach Peter Maes.

“De Sutter een doelpunten­maker? Gewéést. Met geweest zijde niks. We verwachten er nog iets van ja, want in dat jaar en een half heeft hij nog niet te veel potten gebroken.” Het zijn de woorden van Lokerenvoo­rzitter Roger Lambrecht. Nog geen week oud.

De bandenmagn­aat staat erom bekend dat hij geen blad voor de mond neemt, maar Tom De Sutter zal er het zijne van gedacht hebben. De aanvaller zat al in een moeilijke situatie, want sinds de komst van de nieuwe coach Peter Maes verdween hij wat uit beeld. Maar zaterdag tegen Antwerp was dan toch een lichtpuntj­e. Lokeren had 83 minuten lang de tanden stukgebete­n op de verdedigin­gsgordel van Antwerp, maar De Sutter vond dan toch het gaatje en bezorgde met een slimme kopbal Miric de gelijkmake­r. Goed voor het vertrouwen.

“Maar het is bij Tom geen kwestie van vertrouwen, denk ik”, zegt Peter Maes. “Ik heb met hem gesproken over hoe hij volgens mij moet functioner­en. Wat hij moet doen om opnieuw waardevol te zijn bij een club als Lokeren. Bij Club Brugge kan je als spits in een dominante ploeg in de zestien spelen. Dat is zijn kwaliteit. Maar bij Sporting Lokeren moet je meer meters doen en je iets meer bemoeien in het spel. Daar heb je een bepaalde fysieke paraatheid voor nodig. Daar werken we samen aan. Er zoals zaterdag als pivot voor zorgen dat iemand anders scoort, zo zie ik De Sutter functioner­en.”

Het was een erg belangrijk­e assist. Lokeren was al een hele tweede helft aan het drukken, maar vond geen openingen. Antwerp kon door het vroege doelpunt van William Owusu zijn geliefde spel spelen, met veel volk achter de bal. En lange tijd zag het ernaar uit dat de drie punten mee naar de Bosuil zouden gaan, maar onder anderen De Sutter besliste daar anders over.

Kwaaltjes voorbij

“Ik ben blij met die assist. Het is goed dat ik mijn steentje kon bijdragen tot de gelijkmake­r”, zegt de spits. “Dat er voorlopig geen basisplaat­s voor mij is weggelegd, is niet plezant. Ik kan alleen maar hard blijven werken. Dan zien we wel wat er nog uit de bus komt. De coach kiest momenteel voor een spits met veel diepgang en snelheid. Ik ben een ander type met andere kwaliteite­n. De coach heeft het laatste woord en ik moet geduld hebben.”

“Maar let op, ik heb geen probleem met Peter Maes. Hij is een goede coach en ook een aangename persoon. Laat daar geen misverstan­d over bestaan. Ik wacht mijn kans af. De fysieke kwaaltjes zijn achter de rug. Tegen Anderlecht was ik ziek en daarvoor had ik last aan de hamstrings. Maar nu voel ik mij fit.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium