Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met dank aan Tuur Dierckx

WaaslandBe­veren maakt in laatste vijf minuten dubbele achterstan­d ongedaan

- BENNY CALLAIJ

WaaslandBe­veren heeft tegen Charleroi voor een halve stunt gezorgd. Vijf minuten voor tijd gaf geen enkele supporter nog een eurocent om puntenwins­t, maar dat was buiten Thelin en Seck gerekend. Zij zorgden in de slotfase voor een puntendeli­ng.

“De wedstrijd tegen Charleroi wordt voor ons een serieuze test. Ik ben benieuwd om te kijken hoe ver mijn groep staat en hoe de spelers omgaan met de spelwijze van de tegenstand­er.” Zo had trainer Philippe Clement het zich op de persconfer­entie voor de wedstrijd afgevraagd. Het kan in ieder geval niet anders dat de coach van de Waaslander­s het een geslaagde test vond. Waasland-Beveren speelde een goede wedstrijd, maar leek toch op een nederlaag af te stevenen. Deze keer was het niet Charleroi dat in de slotfase toesloeg, maar waren het wel de bezoekers uit het Waasland. Met een enorme mentale weerbaarhe­id en vechtlust knokten de bezoekers zich naar een verdiend gelijkspel. “Ik zag vooral een wedstrijd met twee goede ploegen, veel duels, enthousias­me en kansen”, zei trainer Philippe Clement. “We kwamen weliswaar op een dubbele achterstan­d, maar ik ben enorm tevreden over de reactie van mijn ploeg. Ze hebben de kopjes niet laten hangen en we zijn ons spel blijven spelen. Gedurfd en met hetzelfde lef hebben we dan die meer dan verdiende gelijkmake­r toch nog kunnen scoren. Dit doet me heel veel plezier. Het is duidelijk dat we hierin ook al belangrijk­e stappen hebben gezet. Dit is in ieder geval fantastisc­h voor het zelfvertro­uwen van de groep.”

Gedurfd

De coach kan ondertusse­n ook terugvalle­n op spelers die bij een invalbeurt het verschil kunnen maken. Tegen Charleroi speelde vooral Tuur Dierckx zich in de kijker. De flankspele­r was prominent aanwezig en was in amper vijf minuten tijd twee keer betrokken bij de doelpunten van Thelin en Seck. Eerst schilderde hij de bal op het hoofd van de Zweedse aanvaller en even later dwong hij Penneteau tot een interventi­e die uiteindeli­jk via Seck de gelijkmake­r opleverde.

“Ik ken Tuur al heel lang en weet dat hij enorme kwaliteite­n heeft, maar ook Mmaee en Myny hebben een goede invalbeurt achter de rug”, aldus Clement. “Dat we zulke spelers kunnen brengen, is uiteraard een enorm voordeel. We gaan in ieder geval op de ingeslagen weg voort en zullen zowel thuis als op verplaatsi­ng gedurfd voetbal blijven spelen. Alleen zo kunnen we aan klantenbin­ding doen en dat is toch ook een van onze doelen.”

 ?? FOTO'S BELGA, PHOTO NEWS ??
FOTO'S BELGA, PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium