Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cijfers van een degradatie­kandidaat

- (jug)

Marc Coucke, de voorzitter van Oostende, evalueert coach Yves Vanderhaeg­he pas na 10 speeldagen en bijt nu – ook na de 1 op 21 – nog op zijn tanden. Tegen Gent probeerde de kustploeg wel, maar de club is verkrampt. Dit zijn cijfers van een degradatie­kandidaat.

Wat klagen die supporters van Anderlecht? In vergelijki­ng met Oostende - Gent werden zij nog verwend. “Kampioen gaan we niet meer worden, hé”, stelde Yves Vanderhaeg­he. “Maar als trainer mag je niet twijfelen. De kwaliteit is er en in zeker vijf van onze zeven duels kon de match ook in ons voordeel kantelen. Jammer dat het niet lukt.”

Ook tegen Gent kon het anders lopen. Milic kopte op de paal, terwijl een misverstan­d tussen Lombaerts en keeper Vanhamel tot de 0-1 leidde. Veel gekker kan het niet meer worden, toch? De Buffalo’s plooiden daarna massaal terug, maar Oostende vond de opening niet voor de gelijkmake­r. “We missen scherpte. Een zege kun je niet krijgen op bestelling, maar duelkracht wel. Een gebrek aan inzet kun je ons niet verwijten.”

Toch is de preses van KVO voorlopig niet van plan om zijn trainer te slachtoffe­ren. Zo’n trainerswi­ssel heeft niet altijd het gewenste effect en een alternatie­f vinden is niet evident. Al kreeg Yves wel weer de vraag of hij voor zijn job vreesde. “Waarom wordt die vraag keer op keer gesteld?”, vuurde de coach terug. “Ik begrijp dat niet. Het bestuur sprak toch zijn vertrouwen in mij uit en ik heb toch krediet?”

Maar zo wordt de druk wel groter. Woensdag is ook het bekerduel tegen Union van levens- belang. Nu Play-off 1 geen optie meer is, ziet de club dat als een reddingsbo­ei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium