Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik weet dat ik hier mijn basisplaat­s verdien”

- (jug, thst)

Anderlecht beleeft zijn slechtste start in 19 jaar. Om het tij te keren, probeerde het op Kortrijk nog maar eens een nieuw spelsystee­m uit: 442. Daarbij weer verrassing­en. Sels toch in doel, Hanni linksmidde­n en Harbaoui naast Teodorczyk. Dezelfde Harbaoui die vorig jaar verketterd werd.

Neen, Sven Kums was dit keer geen verdediger. Hij bleef op de bank. Toch stapte René Weiler over op alweer een nieuw systeem, dit keer met twee spitsen. “Ik vond dit de beste tactiek om Kortrijk te bekampen”, zei Weiler.

Toch was de keuze voor het spitsenduo Teodorczyk - Harbaoui verrassend. Twee zulke torens, het kan werken als je de tegenstand­er in de eigen box duwt. Maar als je zoals Anderlecht laag voetbalt, kun je niet één van de twee aanvallers lanceren in de rug van de defensie. Dan kies je toch beter voor de snelle Onyekuru, die weer scoorde bij zijn invalbeurt? “Ik spreek me niet uit over de tactiek”, aldus Harbaoui. “Ik ben al blij dat ik in de basis stond.”

Het was nog maar zijn derde basisplaat­s bij paars-wit, maar Harbaoui toonde zich wel, scoorde uit een aanval die hij zelf had opgezet. Hij was ook beter dan Teodorczyk – tijd om de Pool op de bank te zetten. “Ik weet dat ik hier mijn basisplaat­s verdien”, vervolgde de Tunesiër. “Ik werk ontzettend hard om mijn waarde te bewijzen.”

Toch is het ironisch. Vorig seizoen laakte Weiler Harbaoui’s trainingsa­rbeid en sterrenged­rag, waarna die via de B-kern naar Charleroi werd gestuurd. Nu moet de Tunesiër mee Weilers hachje redden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium