Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Debutant Walsh meteen matchwinna­ar

- (jcs, fbu)

Het was nog niet allemaal rozengeur de eerste helft was onrustwekk­end maar Zulte Waregem heeft na de rust toch de maat van Moeskroen kunnen nemen en zich meteen naast de Hurlus op de vierde plaats kunnen nestelen. Met dank aan de debuterend­e Sandy Walsh.

Essevee was kwetsbaar voor de rust. Bij de 0-1 ging eerst De Sart veel te slap in duel, waarop Baudry zich zomaar liet voorbijsne­llen. En de ingreep van Heylen sloeg alles: de ex-Anderlecht­enaar greep helemaal niet in. Verkeerd gedraaid, geen sliding, niets… Heylen had het achteraf over een communicat­iefout met Baudry. Zulte Waregem, ook nog met de match van donderdag in de benen, was meteen de oriëntatie kwijt en had aan de rust 0-3 achter kunnen staan. Maar het kan snel keren aan de Gaverbeek. Dury herschikte met Sander Coopman centraler zijn middenveld. Meteen na de rust scoorde Iseka, net zoals tegen Nice. En nu kon de thuisploeg wel zijn wil doordrukke­n. De goal van Sandy Walsh had zelfs weer een Essevee-stempel. De eerste officiële speelminut­en voor Walsh en meteen de winnende goal. “Dit was er één zoals ik er regelmatig maak op training”, aldus het 22-jarige jeugdprodu­ct van Anderlecht, dat na vijf seizoenen bij Genk deze zomer koos voor Zulte Waregem.

Rednic blijft bij Moeskroen

Mircea Rednic blijft de trainer van Moeskroen. De 55-jarige Roemeen werd genoemd als de nieuwe bondscoach in zijn land, maar de opvolger van de ontslagen Christoph Daum wordt Cosmin Contra van Dinamo Boekarest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium