Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mpoku redt punt voor Standard

- (bfa)

Standard is in een kletsnat Eupen niet verder gekomen dan een gelijkspel. Een sterke PaulJosé Mpoku wiste met een snoeiharde knal de vroege voorsprong van de Oostkanton­ners uit.

Na het doelpuntlo­ze gelijkspel tegen Charleroi trok Standard met aardig wat vertrouwen richting Eupen, maar al snel bleef daar weinig van over. Want na nog geen twee minuten was het al raak. Luyindama, opnieuw in de basis in de plaats van Scholz, verloor kinderlijk eenvoudig het sprintduel van Verdier en zag hoe de Franse spits de opgedoken Leye bediende: 1-0.

Trainer Ricardo Sa Pinto moet het ergste gevreesd hebben. Want zijn ploeg kreeg wel kansen, maar de bal gaat er zo moeilijk in voor de Rouches. Ook gisteren werden meerdere kansen de nek omgewronge­n.

Maar net op het moment dat de wanhoop de overhand nam, stond Mpoku op. Vanaf de rand van de zestien kapte hij zich wondermooi voorbij twee verdediger­s en pegelde hij hard de verdiende gelijkmake­r tegen de netten. Eindelijk wat vertrouwen voor de Rouches.

Niet dat Standard fantastisc­h speelde. Daarvoor ontbrak het met Agbo en Bokadi centraal op het middenveld ook te veel aan voetballen­d vermogen. De gigantisch­e onweersbui die vroeg in de tweede helft volgde, maakte goed voetbal bovendien onmogelijk. De match mondde uit in een waterballe­t waarin het oppassen was voor een fataal glijpartij­tje.

Dat kwam er niet. En dus bleven beide teams achter met een punt. Standard liet zo de uitgelezen kans op een eerste zege sinds 4 augustus (2-1 tegen Genk) liggen en blijft onderaan bengelen.