Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden moeten winnen”

Beerschot Wilrijk haalt 02 op, maar raakt niet verder

- HUGO FRET

Ondanks een spectacula­ire tweede helft, waarin een 02achterst­and werd omgezet in een 22, overheerst­e na afloop een gevoel van ontgoochel­ing bij Beerschot Wilrijk. “Dit zijn twee onnodig verloren punten”, klonk het achteraf bij coach Marc Brys

Ondanks de 0-1 aan het einde van de eerste helft vond Beerschotc­oach Marc Brys zijn ploeg niet slecht spelen. “Er zat veel beweging in en we voetbalden goed vanuit onze posities. Toch werden we koud gepakt door een doelpunt van Annys uit een zeldzame hoekschop voor Westerlo. Er was dus geen reden om mijn spelers tijdens de rust de levieten te lezen. Blijven voetballen zoals we bezig waren, luidde de boodschap.”

Beerschot Wilrijk trok die lijn door na de koffie en creëerde de nodige kansen, maar een sterke Van Langendonc­k hield zijn netten – aanvankeli­jk – schoon. Langs de andere kant lukte Naessens wel de 0-2: “Vanuit het niets, na een zeldzame tegenaanva­l de 0-2 op het bord”, zuchtte Brys.

Toch bleven de Antwerpena­ars geloven in hun winstkanse­n. “Gezien ons overwicht en de gecreëerde kansen, kon het altijd nog”, klonk het bij verdediger Alex Maes. “Met de supporters achter ons en de opvallende prestatie van Octavio, die ons met zijn sterke invalbeurt naar een hoger niveau tilde, zou de overwinnin­g geen onterechte uitslag geweest zijn.”

Bank doet het weer

De coach gaat zelfs nog verder: “We hadden deze match moeten winnen. Mijn jongens toonden een geweldige weerbaarhe­id en wilskracht, maar ze werden daarvoor met maar één punt beloond. Ze verdienden meer. Vorig seizoen kregen we vaak te maken met ploegen die zich op het Kiel kwamen ingraven. Na onze sterke competitie­start dreigen we opnieuw in die rol gedwongen te worden.”

De invalbeurt­en van Octavio en nieuwe spits Hoffer bieden volgens Brys wel per- spectieven voor de toekomst. “Octavio’s eerste schot op doel moest van de lijn gekeerd worden door Oto’o en zijn tweede poging strandde op de binnenkant van de paal. Hij creëerde eveneens een hoop kansen. Onze nieuwe spits ‘Jimmy’ (Erwin,

red.) Hoffer traint nog maar sinds het begin van de week met de groep. Omdat we hem niet willen verbranden, startte hij nu op de bank. Toch had hij aan vier minuten genoeg om te scoren. Ik ben erg dankbaar voor mijn bank.”

Die bank zal de komende matchen wellicht meer gebruikt worden. Rechtsacht­er Joren Dom liep tijdens de vrijdagtra­ining een scheurtje op in de adductoren dat hem wellicht een drietal weken aan de kant zal houden. Schaessens kreeg dan weer enkele dagen rust wegens een probleem met de knie.

 ?? FOTO BELGA ?? Invaller Hoffer viert zijn gelijkmake­r met Losada. Swinkels (rechts) beseft dat er meer in zat.
FOTO BELGA Invaller Hoffer viert zijn gelijkmake­r met Losada. Swinkels (rechts) beseft dat er meer in zat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium