Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een regelrecht­e schande”

Nu ook sportieve malaise op het Lisp: laatste na nederlaag in Tubeke

- KURT GULDENTOPS

L ierse zit er diep in. Naast de extrasport­ieve problemen krijgt het Lisp er nu ook nog een stevige sportieve malaise bovenop. Een pijnlijke 20nederlaa­g bij Tubeke bracht de Pallieters op een gedeelde laatste plaats.

Het zijn sombere tijden op het Lisp. Terwijl buiten de lijnen de roep om een snelle overname almaar groter wordt, nemen ook op het veld de sportieve perikelen met rasse schreden toe. In de match die vertrouwen en rust in het klassement moest brengen, leden de Lierenaars zaterdag een uiterst pijnlijke 2-0-nederlaag bij een erg matig Tubeke. De gevolgen zijn loodzwaar voor de Pallieters: de laatste plaats, gedeeld met Westerlo.

“Een regelrecht­e schande”, zucht Koen Weuts na afloop. “En eerlijk, dit hadden we echt niet zien aankomen. Deze nederlaag bij Tubeke komt hard aan binnen de groep. Hier hadden we nooit punten mogen laten, maar toch gebeurt het opnieuw.”

“Gefaald als groep”

Geen mens die na 45 minuten voetballen in het Stade Leburton geloofde dat Lierse met lege handen zou vertrekken uit WaalsBraba­nt. De Pallieters hadden nagenoeg totale controle, maar waren niet voor de eerste keer dit seizoen onbeholpen in de afwerking.

“Gaat er een goaltje binnen, dan krijg je een zorgeloze avond”, stelt Weuts. “Maar ik weet dat we daar niks voor kopen. We lopen op een 2-0-verlies en hebben dat enkel aan onszelf te danken. Na rust hebben we gefaald als groep. Je kan wel met de vinger naar de aanvallers wijzen, maar we slikken hier ook twee doelpunten tegen een team dat in zijn voorgaande vijf matchen nog maar tweemaal had gescoord.”

En dus snijdt het mes aan twee kanten voor Lierse. De Pallieters kregen in hun zes competitie­matchen telkens netjes twee goals om de oren, maar blonken zaterdag evenmin uit in efficiënti­e in de vijandige zestienmet­er.

“Daar schuilt het probleem”, pikt aanvoerder Fréderic Frans in. “We zijn niet scherp genoeg in beide grote rechthoeke­n. We moeten veel koelbloedi­ger en sluwer zijn. Dat is het grote verschil met vorig seizoen en de reden waarom we zo weinig oogsten. Echt waar. Deze groep werkt enorm hard, maar we moeten onszelf ook willen belonen.”

Focus op competitie

Morgenavon­d al weten we of de moker- slag in Tubeke ook op de Bosuil nog zal nazinderen. Antwerp zal in de Croky Cup niet nalaten om zijn Lierse rivaal op een extra opdoffer te trakteren.

“Ach, alle focus moet op de competitie liggen”, gaat Frans verder. “Wat niet wil zeggen dat die cupmatch waardeloos is. Het zou voor ons een manier kunnen zijn om extra vertrouwen in te lepelen. Iets wat we stilaan kunnen gebruiken. We moeten er staan als ploeg en het wordt in die korte tijdspanne de opdracht om dat voor me- kaar te krijgen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Camargo is even de wanhoop nabij.
FOTO BELGA Camargo is even de wanhoop nabij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium